YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %3,10
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü yapıldı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü yapıldı

Yerköy ilçemizde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
13032015istiklalİstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan törenle kutlandı.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Kaymakam Vekili Salih Sak, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Şimşir, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yüksekokul Genel Sekreteri Oğuz Duygu, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlanan programın açılışında konuşan Şehit Sedat Nezih Özok Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zübeyde Özgür Moran, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun şahlanışının destanı olan İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andığını ifade etti.
Moral, “Bugün, ateş ve barut kokulan içinde doğmuş olan bağımsızlık türkümüzün, Ankara ufuklarım yoklayan düşmanın top ve silah seslerine karşı verilmiş ebedî bir cevap olan İstiklâl Marşımızın doğuşunun doksan dördüncü yıl dönümünü yaşıyoruz. Milli marşlar ulusların birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savasını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak değerler ve düşünceler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır. Bu şiir, her şeyden önce bir var oluş ya da yok oluş anının şiiridir. Oradaki kaygılar, oradaki cesaret, oradaki ümit, oradaki haklı gurur bütün bir milletin temel duygulandır.Bu ülkenin yetiştirdiği en mütevazı şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda Kurtuluş Savaşı’nın; kazanılacağına olan inancını, Türk askerlerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığına ve yurduna olan bağlılığını dile getirir. Ve Akif âdete milleti adına söz alır ve konuşur. Ve bundan dolayı da artık konuşan kendisi değil, milletidir” dedi.
Programda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin okunması ve ardından öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi katılımcılardan büyük beğeni kazandı.
Programda, İstiklal Marşı oratoryosu sahnelendi. Daha sonra şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji