YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı

16032017okul
Yerköy ilçemizde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan programın açılışında konuşma yapan Yerköy Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Şule Yağmur İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık için çektiği ızdırabı, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadelenin heybetini ve canlılığını en net şekilde ifade ettiğini söyledi.
Yağmur konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Milli marşlar ulusların birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savasını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak değerler ve düşünceler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır. Bu şiir, her şeyden önce bir var oluş ya da yok oluş anının şiiridir. Oradaki kaygılar, oradaki cesaret, oradaki ümit, oradaki haklı gurur bütün bir milletin temel duygulandır. Bu ülkenin yetiştirdiği en mütevazı şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda Kurtuluş Savaşı’nın; kazanılacağına olan inancını, Türk askerlerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığına ve yurduna olan bağlılığını dile getirir. Ve Akif âdete milleti adına söz alır ve konuşur. Ve bundan dolayı da artık konuşan kendisi değil, milletidir” dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında ilkokul, orta okul ve liseler arasında şiir ve tiyatro gösterisi sahnelendi.
Program sonrasında şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji