YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
İtalyan mutfağını, Yozgat’ta sergilediler

İtalyan mutfağını, Yozgat’ta sergilediler

“Comenius Okul Ortakları Projesi” kapsamında Yozgat’a gelen İtalyan öğrenciler, Yozgat Lisesi öğrencilerine  İtalyan mutfağını ve ünlü yemeklerini uygulamalı olarak anlattı.
20102014ogrenciYozgat Lisesi tarafından hazırlanan “Comenius Okul Ortakları Projesi” kapsamında Yozgat’a gelen İtalyan öğrenciler, Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yemek hanesinde İtalyan yemekleri yaptılar.
Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü, 2013 yılında kabul edilen “Comenius Okul Ortakları Projesi” kapsamında İtalya’dan 20 öğrenci ve 4 öğretmen’in Yozgat’a geldiğini söyledi.
Proje çalışmalarının yanı sıra Türk kültürü ve yemeklerinin de tanıtıldığını belirten Güçlü, şunları kaydetti:
“Avrupa’da az kullanılan dilleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Avrupa Birliği destekli ‘dil projesi’ hazırladık. Bu proje kapsamında İtalya’dan 4 öğretmen eşliğinde 20 öğrenci okulumuz aracılığıyla Yozgat’a geldi. 10 gün misafirimiz olan bu öğrenciler, bugün Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yemek hanesinde bizlere İtalyan yemekleri yaptılar. Buradaki amaç, misafirlerimiz bizlere kendilerine has yemeklerini yaparken bizlerde onlara Yozgat’a ve Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait damak tatlarının nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlatmak. Yapılan bu yemekler sonrasında Türk ve İtalyan öğrencilerimizin düşüncelerini alacağız. “

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji