YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-1,36
“Kadın-erkek insandır ve bütün insanlar eşittir”

“Kadın-erkek insandır ve bütün insanlar eşittir”

CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, kadınların toplumsal yapının her alanında şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.
10032011chpCHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz, açıklamasında CHP iktidarında kadınların daha rahat bir yaşam süreceğini iddia etti.
CHP İlçe Başkanı Yılmaz, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal ilerlemenin en büyük şartlarından birinin kadınlara değer vermek, haklar tanımak ve bu hakları uygulayabilmek olduğunu belirterek, Türkiye’nin kuruluşuyla başlayan, Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen devrimlerin kadının yurttaşlık hakkını kazanmasını, Türk toplumunun yeniden yapılanmasını sağladığını kaydetti.
Yılmaz, “Kendini uygar sayan toplumlardan dahi önce Yüce önder Atatürk Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiştir.
Her ne kadar bu söylem herkes tarafından kabul görse de, dünyadaki insanların en çok ezilen kesimi kadınlardır. Eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu da kadınlardır. Ekonomik krizlerin ve savaşların yine en mağdurları kadınlar ve çocuklardır.
AKP iktidarının da etkisiyle, toplumsal gelişmenin lokomotifi kadınlar karanlığa itilmektedir. Kadınların hala % 20’sinin nikâhsız yaşadığı ülkemizde; kadına karşı siyasal, kültürel, ekonomik ve toplumsal baskılar devam etmektedir. AKP anlayışı çerçevesinde, kadınları toplumun bir parçası olmaktan çok, kadınların çalışma ve sosyal yaşamdan soyutlanarak eve kapatılmak istenmesi toplumsal barış açısından endişe vericidir.
AKP toplumun her kesimini yoksullaştırdıktan sonra, sosyal devlet anlayışından uzak, sadaka zihniyetiyle yine ailenin temel direği kadınları hedef alan seçim rüşveti yardımlarıyla yol(may)a devam etmek istemektedirler.
           Kadın toplumsal gelişmenin lokomotifidir ve toplumsal barışın güvencesidir, sosyal ve siyasal yaşamın bir parçasıdır. Bunu bilen ve kadınları yaşamın her alanında erkekten ayırmayan büyük önder Atatürk’ün izinde Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin aydınlık geleceğini kadınlarla birlikte kuracaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, barış içinde, kadın ve erkeğin eşit bireyler olarak yaşadığı savaşsız bir dünya temennisiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.”dedi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji