YouTube

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,50
Kahraman Çelik Makas, traktör römorklarının  parça ihtiyacının yüzde 70’i karşılanıyor

Kahraman Çelik Makas, traktör römorklarının parça ihtiyacının yüzde 70’i karşılanıyor

07092016kahraman
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta tarımın vazgeçilmezi traktör römorklarının çelik makas ve diğer parçalarının üretimi gerçekleşiyor.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kahraman Çelik Makas adlı firma bu alanda Türkiye’deki ihtiyacın da yüzde 70’ini karşılıyor.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren firma çiftçinin vazgeçilmezi olan traktör römorkunun tüm ana bileşenleri olmak üzere römork makası ve otomotiv yay imalatı gerçekleştiriyor. Firma, römork makası imalatında Türkiye’nin yüzde 70’lik ihtiyacını giderirken yurt dışına da satış yapıyor.
TARIMIN MERKEZİNDE DOĞDU
Römork makası ve otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu malzemelerin üretimini gerçekleştiren Kahraman Çelik Makas Limited Şirketi hakkında bilgi veren Kahraman Sayan, şirketin tarımın merkezi olan Yerköy’de doğduğunu kaydetti. Babalarının bol miktarda biçer ve traktör bulunan Yerköy’de römork tamiri gerçekleştirdiğini söyleyen Sayan, “Bizde kardeşlerimizle bu işi büyüterek Yozgat OSB’de bu noktalara geldik” dedi.
YOZGAT’TAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI
Kahraman Çelik’te üretilen römork yayları ve makaslar Yozgat’tan tüm Türkiye’ye pazarlanırken, Türkiye’yi de aşan römork ve makaslar Avrupa’daki çiftçilerin zirai aletlerinde  de kullanılıyor. Tarım sektöründe senelik 42 bin komple römork makası imalatı gerçekleştiren firma, otomotiv sektöründe de yay imalatıyla Yozgat OSB’nin yüz akı olan firmaları arasında yerini alıyor. Firma hafif tonaj römork makası, tandem römork makası, muavin makas, düz makas, frensiz dingil, montajlı porya, porya, lift ve kriko gibi ağır sanayi üretimleri gerçekleştiriyor.
SEVDA AĞIR BASTI
Kahraman Çelik Makas Şirketi yöneticilerinden Kahraman Sayan, Yozgat sevdasının ağır bastığını ve bundan dolayı üretim üslerini Yozgat OSB’ye kurduklarını söyledi.  Aynı yatırımı Konya’ya yaptığında çok daha fazla para kazanabileceğini ancak Yozgat’ta kalmayı tercih ettiğini aktaran Sayan, “Burada kardeşlerimizle birlikte işimizin başındayız. Ayrıca yaklaşık 40 hemşerimize ekmek veriyoruz ve Anadolu’nun ortasında üretim yapıyoruz” diye konuştu. Kahraman Sayan, Yozgat’ta açılan tarım fuarında yabancı firmalara tanıtım imkanı verildiğine de değinerek bu konuda ilgililerin Yozgat’ın yerli markalarını daha fazla ön plana çıkarması gerektiğine de atıfta bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji