YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %1,39
  • BIST
    %3,10
Kale Seramik Yerköy’ü Kalkındırıyor

Kale Seramik Yerköy’ü Kalkındırıyor

19102016kale
Kaleseramik Yerköy Özel OSB’de bulunan, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. yapmayı planladığı fayans fabrikası ile kapasitesini iki katına çıkararak istihdamını da aynı düzeyde artıracak.
Kale Seramik’in ikinci yuvası olan Yerköy’de, Kalekim fabrikasında 30, Kale nakliyatta 11, Kale maden A.Ş. de 3, OSB bünyesinde 11, Kale Seramikte 150 ve diğer tedarikçilerinde ise 5 olmak üzere toplam 210 kişiye istihdam sağlanıyor.
Ayrıca karayolu ile yapılan sevkiyatlarda Yerköy Taşıyıcılar Kooperatifinden yaklaşık 300 TIR ve kamyon ile lojistik hizmet alarak kamyoncu esnafına da büyük destek oluyor.
Yılda 6 milyon 500 bin metrekare seramik üretilen fabrika, 5 milyon dolar ihracatı, 65 milyon lira da yurtiçi satışı ile ülke ve ilimiz ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
52 hektar alanda faaliyetini sürdüren Yozgat’ın Özel OSB’si olan Kale Grup’ta incelemede bulunan Vali Kemal Yurtnaç, “Yozgat’ta birisi devlet birisi özel olmak üzere iki tane OSB bulunuyor. Üçüncü OSB’nin kurulması için bakanlıktan onay çıktı. Özel OSB zaten faaliyetini hızlı bir şekilde sürdürüyor. İkinci OSB ise yatırımcı çekmeye devam ediyor.  Son olarak Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm fabrikasını kurmak için bir yatırımcımız başvuruda bulundu. İnşallah burasını tamamen doldurup bundan sonraki yatırımcılarımızı üçüncü OSB alanına yönlendireceğiz.” dedi.
İlimize gelecek olan hızlı tren ve havaalanı ile yatırımcıların cazibe merkezi olacağını ifade eden Vali Yurtnaç, “Yatırımcıların bir yere yatırım yapması için öncelikleri vardır. Bunlardan bir tanesi ise ulaşım. Biz ulaşım konusunu, hızlı tren, havaalanı ve mevcut yol ağlarımızın iyileştirilmesi ile aşacağız. Kale Grubunun Yerköy ilçemizi seçmesinde ki en önemli etkenlerden birisi ilçemizden demir yolunun geçmesidir. Burada ürettiği ürünleri demir yolu ile birçok bölgeye rahatlıkla ulaştırabiliyor. Bizim bu imkanı tüm yatırımcılarımıza sunmamız gerekir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji