YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,36
Kanser Tarama Tır'ı bir ay boyunca Yerköy'de

Kanser Tarama Tır'ı bir ay boyunca Yerköy'de

25052016tır
Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Tarama TIR’ı, Yerköy ilçesinde bir ay boyunca kanser taraması yapacak.
Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Harun Macit, ilçemiz devlet hastanesi baştabipliği bahçesinde Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi’nin organize ettiği Kanser Tarama Programı çerçevesinde tarama faaliyetlerine başladığını söyledi.
Gezici kanser tarama tır’ının 17 Mayıs’a kadar duracağını belirten Dr. Macit, şu ifadelere de bulundu:
“Meme kanseri taraması için hedef kitle 40 – 69 yaş aralığındaki bayanlar, rahim ağzı kanseri taraması için hedef kitle 30 – 65 yaş aralığındaki bayanlar ve kolorektal (Kalın bağırsak) kanseri taraması için ise hedef kitle 50 – 70 yaş aralığındaki erkek ve bayanları kapsamaktadır. Ulusal ve uluslararası kanser örgütlerinin tarama önerdiği kanser tipleri; meme kanseri, kolorektal (kalın bağırsak) kanseri, serviks (Rahim ağzı) kanseridir. Şüphesiz bütün kanserlerde erken teşhis önemlidir ancak özellikle bu bahsettiğimiz kanser türlerinde kanser tarama programı uygulanması ile hiçbir şikâyeti olmayan vatandaşlarımızda kanseri erken evrede teşhis ederek tedavi etmeyi mümkün kılmaktadır. Tarama Programının 3 (üç) ayağı bulunmaktadır, Fiziki Muayene, Görüntüleme metotları, Laboratuvar incelemeleri, Araştırmada kanserin türüne göre bunlardan biri yada birkaçı birlikte uygulanabilir.”
Kanser tarama programı neden bu kadar önemli olduğunu söyleyen Macit, “ Başlatılan bu tarama programı amacı herhangi bir belirti ve şikâyeti olmadan kanseri erkenden tespit etmeye yönelik olarak yapılan muayene, görüntülü ve laboratuvar işlemlerini içermektedir.
Tarama testi yapmak kanser olunacağı anlamına gelmez. Yapılan bu tarama uygulamaları sonucunda erken dönemde tespit edilen kanser vakasına rastlanılması durumunda tedavi edilebilmekte, yan etkisi daha az olan ilaçlar ve girişimler sonucu hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Başta hasta sağlığı olmak üzere tedavi ve maliyeti bakımından bu uygulama faydalı bulunmaktadır. Bu nedenle İlçemizde yapılan bu etkinliğe İlçe halkımızın katılması ve daha duyarlı davranmasını dilerim” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji