YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Karadağ, “Daha güçlü bir akademik kadroyu hayata geçirmeye çalışıyoruz”

Karadağ, “Daha güçlü bir akademik kadroyu hayata geçirmeye çalışıyoruz”

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2022 yılında Diş Hekimliği ve Hukuk Fakültesi’ne öğrenci almayı hedeflediklerini söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2022 yılında Diş Hekimliği ve Hukuk Fakültesi’ne öğrenci almayı hedeflediklerini söyledi. Daha güçlü bir kadroyu hayata geçirmeye çalışırken var olan potansiyelleri de daha verimli kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Karadağ, “Daha güçlü bir üniversite daha güçlü bir Yozgat demek” dedi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitenin faaliyetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Korona virüs salgını ile dünyanın yeni bir yüz yıla girdiğini dile getiren Rektör Karadağ, bu süreçte kısıtlamaları avantaja çevirmeye çalıştıklarını kaydetti.

ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSU GÜÇLENİYOR

Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin dünyada nasıl bir yerde olması gerektiği ve nasıl bir görevi ifa etmesi gerektiği noktasında çalıştıklarını ifade etti. Eğitim öğretimde kaliteyi uzaktan eğitimde de olsa artırma hedefinde olduklarını dile getiren Karadağ, “Bu dönemde ihtiyacımız olan öğretim elemanlarını da hocalarımızı da aramıza kazandırıyoruz” dedi.

2022’DE ÖĞRENCİ ALACAK

Hukuk Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültelerinin öğretim üyesi kadrosunu oluşturduklarını kaydeden Rektör Karadağ, “ Daha henüz kurulmuş Diş Hekimliği Fakültemiz ve bir iki sene önce kurulan Hukuk Fakültemiz vardı. Bunlar aktif değildi. Şuanda Hukuk Fakültemize Medeni Hukuk’ta bir profesör hocamızı aramıza katacağız. Bu Çarşamba günü resmi gazetede ilanı çıkacak. Hocamızı aramıza kattıktan sonra inşallah kurucu dekan olarak ataması gerçekleşecek. İnşallah 2021 yılı içinde ortalama asgari öğretim üyesi sayısını sağlayarak Hukuk Fakültesi’ni 2022 yılında öğrenci almayı planlıyoruz. Diş hekimliği yeni kurulmuş olmasına rağmen Ankara’dan bir profesörümüzü buraya davet ettik. Ağız ve diş sağlığı merkezimizi gezdirdik. Çünkü diş hekimliği Fakültesi kurulabilmesi için alt yapısının kurulması gerekiyor. Bizim şimdi diş hekimliği fakültesi olarak böyle bir alt yapıyı hazırlama imkanımız yok. Ama şehrimizde ağız diş sağlığı merkezi olduğu için. Bu hocamızı da inşallah dekan olarak gönderdik YÖK’e. Hocamızın da kurucu dekan olması ile birlikte inşallah buraya da bu sene içinde yeteri sayıda öğretim üyesi aldığımızda eski tıp fakültemizin olduğu yerde 2022 içinde diş hekimliği fakültemizi de eğitim öğretim alanında aktif hale getirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ODAK NOKTA YALITIM

Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşmasıyla, kenevir bitkisinin tüm biyokütlesi kullanılarak yalıtım malzemesi elde edilmesi konusu çalışmalarının odak noktası haline geldiğini söyledi.  Farklı alanlarda oluşturdukları çalışma grupları ile yürütülen çalışmaların meyvesini vermeye başladığına değinen Karadağ,  Kenevirin biyo-kütlesinin pek çok sektörde kullanıldığını biliyor ve bunları ifade ediyoruz.  Bunlardan birisi de yapı sektörü alanında ısı yalıtım malzemelerinde kenevirin kullanımıdır. Bilindiği üzere yapı sektörü dünya üzerinde en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Yapı sektörünün alt bölümlerinden olan yapı malzemeleri alanında yalıtım malzemeleri sektörde önemli bir yer kaplamaktadır. Yalıtım malzemeleri ile yapıların ısı, su, ses ve yangın yalıtımını sağlanabilmektedir. Yapıların ısı yalıtımı en genel anlamda, ısı geçişini azaltan bir direnç olarak tanımlanmaktadır. Isı yalıtımın en önemli avantajı yapılarda ısı kaybının %30-60 oranında azalmasıyla ekonomik kazanç sağlanmasıdır. Ayrıca daha az yakıt kullanılarak hava kirliliğinde önemli azalmalar görülebilmektedir. Mevcut endüstriyel yalıtım malzemelerine alternatif olarak;  odun lifi levhalar,  koyun yünü, saz, mantar, saman, pamuk yünü, selüloz, keten ve kenevir elyafları gibi doğal yalıtım malzemeleri olarak kullanılmaktadır. Bu malzemelere ek olarak özellikle son 10 yıl içerisinde kenevir esaslı ürünlerin de sektörde yer aldığı görülmektedir.  Bu bağlamda Üniversitemizin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşmasıyla, kenevir bitkisinin tüm biyokütlesi kullanılarak yalıtım malzemesi elde edilmesi konusu çalışmalarımızın odağı haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yuşa Şahin, Kenevirin ısı yalıtımı özelliklerinin  iyi olduğuna yönelik bilginin ardından çeşitli ürünler ürettiklerini söyledi. Kenevir bitkisinin biyokütlesinin çeşitli bölümlerinden (sap, lif) elde edilen malzemeler ile farklı yoğunluk ve ısıl özelliklere sahip 20’ ye yakın ürün elde ettiklerini kaydeden Şahin, “Bu ürünlerin ısıl performans deneyleri ODTÜ Termal Analiz Laboratuarlarında belirlendi. Duvar imalatı, kaplamalarda kullanılabilecek ısı performansları yüksek ürünler. Patent başvurularını başlattık. İlerleyen dönemlerde bunların sunumları ile ilgili sizlerle bir araya geleceğiz” dedi.

DAHA YÜKSEK PERFORMANS

“Alınan sonuçların, proje kapsamında elde edilen bu ürünlerin büyük bir kısmının sektörde mevcut olarak bulunan alternatif ürünlere kıyasla daha yüksek ısıl performansa sahip olduğunu göstermiştir” diyen Karadağ, şunları kaydetti;  “Araştırmalarımız, konuyla ilgili örnek ürünler ve patentleme çalışmalarımız, Üniversitemiz BAP destekli “Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Alanında Endüstriyel Kenevir Araştırma Projeleri” kapsamında devam etmektedir.  Amacımız, endüstriyel kenevirin inşaat endüstrisinde kullanılabilirliğinin araştırılması ve hafif, dayanıklı ve termal özelikleri yüksek yapı malzemesi elde edilmesidir.   Ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları programımızdaki bir öğretim elemanımız tarafından geleneksel usulle kenevirden kağıt üretimi gerçekleştirilmiştir. Farkındalık oluşturmak adına kenevirden üretilen kağıtlarla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimizin isimleri kaligrafik yazı ile yazılmış ve kendilerine takdim edilmek üzere hazırlanmıştır. Kenevirden kağıt üretimi konusunda da akademisyenlerimizin çalışmaları devam etmektedir.  Endüstriyel Kenevir alanında yürütülen bu önemli çalışmalardan dolayı Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz başta olmak üzere, çalışma gruplarında özveri ile çalışan tüm öğretim üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemizin gerek ihtisaslaşma alanı olan “Endüstriyel Kenevir” alanında gerekse eğitim ve öğretimin her şart ve ortamda kalitesinin yükseltilmesi adına yürüttüğü çalışmalar “Kararlılıkla Başarıya” misyonumuzla sürdürülmeye devam edecektir. Bu bağlamda BOYSİS MOBİL uygulamasının, YOBUTV video içerik platformunun ve Endüstriyel Kenevir alanında yürüttüğümüz son çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

BOYSİS VE YOBUTV’Yİ ANLATTI

Rektör Karadağ, Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi (BOYSİS) ve Yozgat Bozok Üniversitesi Çevrimiçi Video İçerik Platformu (YOBUTV) hakkında bilgi verdi. Üniversitenin pandemi sürecinin başından bu tarafa önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Karadağ, Bu süreçte gerek öğrenci odaklı gerekse akademik personel odaklı aldığımız geri bildirimlerle var olan bir platform olan uzaktan eğitimi nitelikli bir hale getirdik. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle tamamen kendi imkânlarımızla oluşturulan BOYSİS (Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi) uygulaması Türkiye’de pek çok üniversitenin dikkatini çekmiş bu noktada bizimle irtibata geçmişlerdir” dedi.

DENETİM SUNUYOR  

BOYSİS BOZOK mobil uygulamasının, öğrencilerin zamandan ve mekândan bağımsız öğrenmelerini destekleyerek onlara mobil öğrenme deneyimi sunduğunu ifade eden Karadağ, “BOYSİS ortamı öğrencilerimizin Covid-19 salgını sürecinde uzaktan öğretim hizmetlerinden eksiksiz yararlanmaları için oluşturulmuş öğrenme yönetim sistemidir. BOYSİS, fonksiyonel özelliği sayesinde mobil cihazlarla uyumlu bir altyapıya sahip olarak oluşturulmuştur. Ancak pandemi sürecinde öğrencilerimizin uzaktan öğrenme deneyimlerini eksiksiz yaşamaları için Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumlu, BOYSİS ile entegre çalışan bir mobil uygulamayı da hayata geçirdik. Özgün tabanlı geliştirilen BOYSİS BOZOK mobil uygulamamız, öğrencilerimizin m-öğrenme şeklinde adlandırılan zamandan ve mekândan bağımsız öğrenmelerini destekleyerek onlara mobil öğrenme deneyimi sunmaktadır. Mobil uygulamamızda öğrencilerimiz ders konularını görüntüleyebilir, forum tartışmalarına katılabilir, ödevlerini gönderebilir, notlarını görüntüleyebilir ve bunlar gibi birçok etkinliği gerçekleştirebilirler” şeklinde konuştu.

MOBİL UYGULAMA

BoysiS mobil uygulamasını da hayata geçirdiklerini anlatan Karadağ, “BOYSİS BOZOK Mobil uygulaması sadece öğrencilerimiz için değil öğretim elemanlarımızın da kullanımına açık durumdadır. Arkadaşlarımız her geçen gün yeni özellikler ekleyerek mobil uygulamamızı daha da geliştirmek için yoğun bir çaba sarf etmektedirler. BOYSİS BOZOK Mobil uygulamamız Apple App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebilmektedir” dedi.

YOBU TV

Yine bu süreçte UZEM tarafından öğrenci ve öğretim elemanlarının  bilgilenmelerine katkı sağlamak için yürütülen çalışmaların bir meyvesi olarak YOBUTV’yi hayata geçirdiklerini de anlatan Rektör Kardağ, “YOBUTV üzerinden öğrenci ve öğretim elemanlarımızın video içeriklerden öğrenmelerini sağlayacak bir ortam oluşturuldu. YOBUTV’den sadece öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız değil tüm Yozgat halkı ve ülkemizde internet kullanan herkes istifade edebileceklerdir. YOBUTV, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin en canlı, dinamik bilgi paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin canlı yayınlandığı, topluma açılarak toplumu bilgilendirdiği bir platform olarak da vazife görecektir. Böylelikle uzaktan eğitimin her türlü imkânını kullanmak için yoğun çaba harcayan Üniversitemiz, YOBUTV sayesinde de video içerikler ve canlı yayınlarla hayat boyu öğrenmeyi desteklemektedir.  Görsel ve işitsel deneyimin sunulduğu YOBUTV’de BOYSİS kullanım eğitimleri, ders içerikleri, eğiticilerin eğitimi, oryantasyon gibi birçok eğitime kolayca erişim sağlanabilmektedir.  YOBUTV üzerinden üniversitemiz Radyosu Bozok FM (107.0) de canlı olarak dinlenebilecektir.

Görsel ve işitsel içeriklerin her geçen gün yenilerinin eklendiği YOBUTV video içerik platformumuza https://yobutv.bozok.edu.tr/ adresinden erişilebilmektedir.  Üniversitemizin kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların bir neticesi olan ve özellikle öğrencilerimiz için büyük kolaylıklar getiren bu uygulamaların hayata geçirilmesinde özverili çalışmalarından dolayı UZEM Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney başta olmak üzere, çalışma emeği geçen Öğretim Elemanlarımıza ve projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji