YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Karanlıkdere vadisi için çalışmalar sürüyor

Karanlıkdere vadisi için çalışmalar sürüyor

11112016karanlikdere
Yerköy ve Şefaatli ilçeleri arasında bulunan, kendine has toprağı, iklimi ve verimliliğiyle bilinen Karanlıkdere vadisini yeniden yeşerterek tarımsal üretimi artırmaya yönelik girişim ve çalışmalar sürüyor.
Daha önce ORAN Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projenin ardından İl Genel Meclisi’de Karanlıkdere’yi gündemine aldı.
Yerköy ve Şefaatli ilçeleri arasında bulunan, ortasından demiryolu ile birlikte Delice Irmağı’nın aktığı, kendine has toprağı ve iklimsel özelliğiyle Türkiye’de ayrı bir yeri bulunan Karanlıkdere’deki tarımsal üretimi artırmaya yönelik girişimler sürüyor.
İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda Yerköy İl Genel Meclisi Üyesi Osman Biçer, meclis oturumuna konuk olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir’e Karanlıkdere ile ilgili bir takım öneri ve tekliflerde bulundu.
Yerköy İl Genel Meclisi Üyesi Osman Biçer, Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu bölgeye yönelik fizibilite çalışması yapılması durumunda meclis üyeleri olarak, milletvekilleri ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bu bölgeyle ilgili proje sunabileceklerini ve destek isteyebileceklerini belirtti.
Karanlıkdere’nin yolunun asfaltlandığını da hatırlatan Biçer, “Bu bölgede geçmişte yetişen üzümü, ayvayı ve diğer meyveleri biliyoruz. Burayı yeniden eski günlerine döndürebilmek adına bir şeyler yapmalıyız” dedi.
DÜNYADA YERİ AYRI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir ise Karanlıkdere’de bulunan üzüm ve ayvaların tat ve aroma bakımından dünyada yerinin ayrı olduğunu söyledi.
Özdemir, kurum olarak burada çalışma sürdürdüklerini bildirerek, “Bölgede toplulaştırma ve düzenleme çalışması başlatmıştık. Bu kapsamda 4 köy toplulaştırmayı kabul ederken, 1 köy bunu kabul etmedi. Ayrıca DSİ’de burada basınçlı sulama ihalesi yapacak” dedi.
Özdemir, Bölgede organik pekmez üretimi yapılabileceğini ve ayvasının yerinin ayrı olduğunu hatırlatarak, “Buradaki fidanlar koruma altına alınacak. Ayrıca Bozok Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi’de burada ciddi çalışmalar yürütüyor” diye konuştu.
Karanlıkdere’nin yeniden gündeme gelmesi ise yöre çiftçisinde beklentileri ve umutları artırdı.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji