YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-0,05
Kaymakam Şengök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaymakamlar toplantısına katıldı

Kaymakam Şengök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaymakamlar toplantısına katıldı

Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenledi toplantıya katıldı.
11022016kaymakamCumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kaymakamlar Toplantısına ilçemiz kaymakamı Nevzat Şengök’te katıldı.
Gerçekleşen toplantıda kaymakamlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Ekim 2014 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil mekânı olarak kullandığımız bu külliye, aynı zamanda ülkemizde yeni yönetim anlayışının sembolü olmuştur. Esasen 10 Ağustos 2014 seçimlerinde cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Cumhurbaşkanlığı Makamı bu külliyenin devreye girmesiyle beraber sadece protokol makamı olmaktan çıkmış, cumhurla başkanının, devletle milletinin bütünleştiği bir yer haline gelmiştir.
Bizim belediye başkanlığımızdan başbakanlığımıza kadar yönetim sorumluluğu üstlendiğimiz her yerde el üstünde tuttuğumuz bir ilkemiz var, ne diyoruz? ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Cumhurbaşkanlığında da aynı anlayışla yola devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil makamı olarak kendimizin titizlikle riayet ettiği bu ilkeye yukarıdan aşağıya tüm kamu görevlilerinin de uymasını bekliyoruz.
Değerli arkadaşlarım; Bizim devlet sistemimizde kaymakamlarımız ilçelerimizdeki, valilerimiz de illerimizdeki en üst kamu otoriteleridir. Vatandaşımız devlet deyince ilçesinde kaymakamı, vilayetinde valiyi bilir, valiyi tanır, onları sorumlu görür.
Sistemi çalıştıran insandır. Birikimli, çalışkan, azimli, dirayetli, idealist bir kaymakam, aynı yetki ve imkânlarla ilçesinin çehresini değiştirirken aynı hassasiyetleri taşımayan bir başkası tam tersi sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle Anadolu’da gittiğimiz yerlerde her iki örneğe dair pek çok anekdot dinliyoruz. Öyle ki 20 yıl önce, 30 yıl önce gelip birkaç yıl görev yapmış kaymakamlarını bugün hala bir efsane gibi anlatan, hayırla ve hasretle yad eden vatandaşlarımıza rastlıyoruz. İşte bu hissiyatı oluşturmak çok önemlidir.
Kamu görevlileri yaptıkları işin karşılığında elbette hayatlarını idame ettirmek, iaşelerini sağlamak için devletten belli bir maaş alırlar. Ama kamu görevlilerinin, özellikle de geniş bir sorumluluk alanına sahip kaymakamlarımız için asıl mükâfat, vatandaşlarımızın onların arkasından ettikleri hayır duadır” dedi.
Gerçekleşen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlçemiz Kaymakamı Nevzat Şengök günün anlam ve önemini belirten hatıra fotoğrafı çekindiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji