YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,80
Kepir, “Hepimizin Birer Engelli Adayıyız”

Kepir, “Hepimizin Birer Engelli Adayıyız”

Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, engelliler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
10052013kepirYerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, yayınladığı mesajında, her toplumun olduğu gibi, Türk toplumunun da bir gerçeği olduğunu, engelli insanlara yardımcı olmak, günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunları en alt seviyeye indirmek konusunda vatandaşlara büyük görevler düşmekte olduğunu ifade etti.
Engellilere yönelik olarak yapılan çalışmalarda ve iyileştirmelerde konularının temelinde bir insanlık hakkı olarak ele alınmalı olduğunu ifade eden Kepir, “Dünya’da her 10 kişiden biri fiziksel, zihinsel veyahut duygusal nedenlerle engelli olduğu yapılan araştırmalarda görülmektedir. Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre, engellilerin durumunun aileleri ile birlikte 25 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğu üzücü bir gerçektir.
Aslında engelli vatandaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmak, toplumsal destek ve iyileştirme programlarını geliştirmek çok önemlidir. Bu onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur.
Hepimizin birer engelli adayıyız aslında bu dünyada, engelli vatandaşlarımızı toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. Bizler Yerköy Şehit Aileleri Derneği olarak bunun bilincindeyiz ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.
Dernek olarak engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı sarılmaları için elimizden geleni yapmayı kendimize borç biliriz. Bu duygularla Engelliler Haftası’nı kutlar, sağlıklı ve engelsiz bir dünya dilerim.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji