YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,59
Kırsal Kaynakta, 8 işletme ile sözleşme imzalandı

Kırsal Kaynakta, 8 işletme ile sözleşme imzalandı

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna müracaat eden 8 işletme ile sözleşme imzalandı. Gerçekleşen sözleşmede Yerköy, Akdağmadeni, Sarıkaya, Çayıralan ve Boğazlıyan’da yer alıyor
24062012kirsalYozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürü Veli Büke, Avrupa Birliğine giriş sürecinde 2007 yılında tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmak amacıyla kurulan kurumun Yozgat’ta yatırımlara önemli bir kaynak teşkil ettiğini söyledi.
Yozgat yatırımcısına 8 milyon 214 bin 965 lira hibe kaynağı sağlayan 3’üncü çağrı dönemi sözleşmelerinin kısa bir süre önce imzalanarak 13 milyon 527 milyon liralık yatırımın yolunun açıldığını hatırlatan TKDK İl Müdürü Veli Büke, 2’nci çağrı döneminden bu güne gelinen süreci değerlendirdi.
26 Mart tarihinde 2’nci çağrı dönemindeki proje sahipleri ile imzalanan sözleşmeler gereği 6 projenin inşaatlarının devam ettiğini hatırlatan Büke; “3. çağrı döneminde 19 Aralık 2011-16 Ocak 2012 tarihinde alınan projeler ile ilgili olarak inceleme ve değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup Türkiye’de IPARD programının uygulandığı 20 ilden biri olan İlimizde 8 proje ile sözleşme imzalandı. İmzalanan 8 adet projenin toplam yatırım tutarı 13 milyon 527 bin 080 lira. Bu yatıram kurumumuzca verilecek hibe tutarı ise  8 milyon 214 bin 965 lira olacaktır. Proje sahiplerinin yatırım kapsamında yapacağı harcamalara KDV ödemeyeceği de dikkate alınırsa hibe oranının daha da arttığı görülecektir. Bu para yatırımcımızın cebinde kalacak ve yatırımlarına ekstra kaynak sağlamış olacak” dedi.
Son çağrı sözleşmesinde merkez ile birlikte Akdağmadeni, Sarıkaya, Yerköy, Çayıralan ve Boğazlıyan’da 8 işletme ile sözleşme imzalanmasının ardından 4 ve 5’inci çağrı döneminde alınan 12 projenin incelenmesine devam edildiğini hatırlatan Büke, 6’ncı çağrı döneminde ilave olarak 3 ana başlıkta 5 proje daha alınmaya başlanacağını ve 9 alanda müracaatların 11 Haziran-09 Temmuz tarihleri arasında kabul edilmeye devam edeceğini anımsattı.
Büke, açıklamasında il koordinatörlüğü olarak destekleyecekleri faaliyetler ve hibe tutarları hakkında da bilgi verdi.
Büke; “Yatırımlar olarak 2 başlıkta proje alınacaktır. Hibe oranı yüzde 50 ila 65 arasında olacak. Süt üreten tarımsal işletmelerinin desteklenmesine 15 bin-1 milyan Avro, Et üreten tarımsal işletmelerinin desteklenmesine 20 bin-1 milyon Avro destek sağlanacak.
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar olarak 2 ana başlıkta toplamda 4 başlıkta proje alınacaktır. Hibe oranı yüzde 50 oalcak.
Süt ve süt ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının desteklenmesinde Süt İşleme Tesisleri 50 bin ile 3 milyon Avro,  Süt Toplayan Üretici Örgütlerine 25 bin ile bir milyon Avro,  Et ve et ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının desteklenmesinde 1. ve 2. sınıf kesimhanelere 30 bin ile 3 milyon Avro. Küçük ölçekli kırmızı et işleme tesislernei 30 bin ile 3 milyon Avro.
Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi. Yatırımlar olarak 3 ana başlıkta toplamda 5 başlıkta proje alınacaktır.
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine 10 bin ile 250 bin Avro, Arıcılık Bal Üretimi, Tıbbi ve Aromatik Özelliği Olan Bitki Üretimi.
Süs Bitkileri Üretimi. Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi 10 bin ile 250 bin Avro. Kırsal Turizm 15 bin ile 400 bin avro.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji