YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
KİŞİSEL ATALETİ YENMEK

KİŞİSEL ATALETİ YENMEK

Sevgili okurlar, bu haftaki yazımızda sizlere tanıtmaktan mutluluk duyacağım ve sizlerin de mutlaka okumasını tavsiye edeceğim bir kitaptan bahsedeceğim. Son yılların en başarılı kişisel gelişim yazarı olan Mümin SEKMAN’a ait bu kitabın adı: KİŞİSEL ATALETİ YENMEK.
Tüm dünyada ve bizim gibi gelişimini tamamlamamış ülkelerde yaşayan insanlarda görülen en büyük hastalıklardan biri, insanların eylemsizliği bir alışkanlık haline getirmeleridir. Bunun halkımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki tabiri ise TEMBELLİKtir. Oysa değişimi yaratan, hareketin ta kendisidir. Mümin Sekman’ın bu kitabı Kişisel Ataleti Yenmek, tamamen bu konu üstünde duruyor. Atalet, cisimler için söz konusu olduğunda “hareketsizlik, eylemsizlik” anlamına gelir. Bir araba düşünün, içine gaz ya da benzin koymadan hareket edebilir mi arkadaş? Eş dostla ittirerek hareket ettirebiliriz ancak değil mi? İyi de onunla da yol alamayız herhalde? İşte insan da böyledir, içimizdeki enerjiyi, akıl ve bilgiyi harekete geçirmeden kişisel gelişimimiz hareket etmez ve gelişmez. Harekete geçmeyince de istediğimiz sonuçlara ulaşamıyorsak, niçin harekete geçmiyoruz ve nasıl harekete geçebiliriz diye de sormak lazım kendimize.  Mümin Sekman, bu kitabında kişisel ataletin temel kaynaklarını yazmış ve bunları yenmek için de neler yapılabileceğini belirtmiştir.
Kişisel gelişim konusunda kitaplar okuyanların bazıları, kitapları okuduklarını; ancak kendilerinde hiçbir değişim gerçekleşmediğini ifade ediyorlar sanal ortamlarda. Bu kitapları sadece okuyarak harekete geçmeden değişim beklerseniz tabiki yol alamazsınız. Oysa bunun gibi kitaplar, birer yol haritasıdır; fakat  bu yola o kitaplar değil değişmek ve gelişmek isteyen insanlar çıkarlar. Hiç yola çıkmadan, ‘bu kitap bir işe yaramıyor’ demek, önünüzde durduğu halde yemediğiniz bir yemeğin karnınızı doyurmadığını söylemeye benzer diyor bir yazarımız da.
Ayrıca Mümin SEKMAN, kendi kişisel gelişim başlangıcını ve bu uzun soluklu yolculuğu kitabının 70-72. Sayfalarında bizlere sunmaktadır. Merak edip bakmanızı tavsiye ediyorum.
Sizler için kitaptan aldığım birkaç notu da umarım merak uyandırır düşüncesiyle paylaşmak istiyorum:
İnsanlar, değişmemelerinden dolayı çektikleri acı, değişmelerinden dolayı çekecekleri acıdan fazla oluncaya kadar değişmezler. (sf. 28)
Bu kitabın içinde bence herkesin okuması gereken kısımlardan birisi de. 76.sayfadaki  Yapılması Gerekenlerin Gücü bölümüdür.
Kitabın ARKA KAPAK YAZISI kısmındaki şu notlar da kitabın ne kadar değerli olduğunu ve sizi nasıl harekete geçireceğinin birer ipucu gibidir.
Bir şeyi yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.
Onu niçin yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.
İsterseniz nasıl yapacağınızı biliyorsunuz.
Yapmamakla neler kaybettiğinizi ve
yaparsanız neler kazanacağınızı biliyorsunuz.
Ama yine de hiçbir şey yapmıyorsunuz.
Sizi durduran nedir?
Atalet!
Atalet, isteksizlik ile yorgunluğun, tembellik ile depresyonun, yavaşlıkla yılgınlığın, hayal kırıklığı ile kayıtsızlığın, tükenmişlik ile tepkisizliğin ‘ortaya karışık’ halde bir inşanın ruhunu ele geçirmesidir.

‘Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etme’ ve ‘yumurta kapıya gelmeden harekete geçmeme” halleri tipik atalet göstergeleridir.
Bu kitap, ataletli ruh halinden kurtulmak isteyenler içindir. Atalet halini analiz eden ve ataletle başa çıkma yollarını gösteren, Türkçede ilk ve tek kitaptır.
“Tanrı bize iki yuvarlak organ verdi: biri oturmak, diğeri düşünmek için. Başarımız hangisini daha çok kullanacağımıza bağlı.”         ( Ann Landers)
Daha önce de Her şey seninle başlar. Her şey sende başlar. Limit Sizsiniz gibi kitaplarını da okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitabın son kısımdaki şu OTURMAK İÇİN KULLANDIĞIMIZ ORGANIMIZ ve DÜŞÜNMEK İÇİN KULLANDIĞIMIZ ORGANIMIZ ile ilgili kısmı okuyunca bu kitabı da hemen almalıyım diye düşünmüştüm. İyi ki de alıp okumuşum. Sizlere de tavsiye ederim, alıp okuyun pişman olmayacaksınız. Hatta eş dost ve arkadaşlarınıza da tavsiye edeceğinizden de eminim.
Selam ve saygı ile…

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
atalet? k???sel yenmek

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji