YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %0,76
Köylüler El Ele Verdi, Okulu Köy Konağı Yaptılar

Köylüler El Ele Verdi, Okulu Köy Konağı Yaptılar

Yerköy ilçemize bağlı Terzili köyünde 10 yıldır kullanılmaya köy okulunu, köy konağı haline getirdiler.
12052013liseTerzili Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 10 yıldır bakımsız olan ve köy içerisinde bulunan ilkokul hizmet binası, köy sakinleri ile el ele vererek köy konağı haline getirildiler.
Terzili Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Abdullah Doğan, “Yerköy İlçemize bağlı Terzili Köyümüzde, bütün köylülerimizle el ele vererek imece usulü ile Köy konağı yaptık.”dedi.
Köylülerle birlikle harç karıp çalıştıklarını ifade eden Doğan, “Köyümüz içerisinde bulunan ve 10 yıldır köyümüzde bulunan öğrencilerin eğitim ve öğretimi taşımalı olarak yapmaktadır. Ve bu vesile ile 10 yıldır köyümüzde ki okulumuz kullanılmamaktadır.
Okulumuz kullanılmadığından dolayı camları, kapısı, penceresi ve çatısı kırıklarla dolu idi. Köy Muhtarımız İhsan Seyfi ve derneğimiz üyelerimizle bir istişare yaptık. Yapmış olduğumuz istişarede, köyümüze köy konağının kazandırılması ile köyümüze ayrı bir ivme katacağı kanaatine vardık. Karar vermemizle birlikte, köyümüzde yaşayan ve köyümüzden başkent Ankara’ya farklı sebeplerden taşınan ve derneğimiz üyeleri ile birlikte bu konuda gerekli çalışama başlattık.
Gerekli çalışmalar ve gerekli incelemeler sonrasında yıkılmaya yüz tutmuş köy okulumuzu köy sakinlerimizle birlikte imece usulü bakım ve onarım yapılarak köy konağı haline dönüştürüldü.”dedi.
Köy Muhtarı İhsan Seyfi’nin okulun köy konağı olarak dönüştürülmesinde büyük emeğinin olduğunu ifade eden Doğan, köylülerle birlikte köy konağının kurulu olduğu ve 11 dönümlük olan arazisini komple tel örgü ile çevirdiklerini, köy konağı çevresine ise 600 adet çam diktiklerinin altını çizdi.
yerkoyterzili 1 yerkoyterzili 3

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji