YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,03
  • ALTIN
    %0,93
  • BIST
    %2,66
Köylüler yağmur duasına çıktı

Köylüler yağmur duasına çıktı

Yerköy ilçemizde çiftçiler kurak geçen mevsim nedeniyle yağmur duasına çıktı. 
18032014duaYerköy ilçemize bağlı Kumluca köyünde halk yağmur duası için bir araya geldi. Hep birlikte öğle namazı kılan köylüler, ardından yağmur duası etti.
Yerköy ve çevre köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan birçok çiftçinin katıldığı yağmur duası öncesi din adamları tarafından Kuran okundu.
Okunan Kuranlar sonrasında konuşma yapan Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kurak geçen mevsim nedeniyle köylülerin yağmur duasına çıktıklarını söyledi.
Yağmur duasına çıkmanın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) sünneti olduğunu ifade eden Poçanoğlu, şu ifadelerde bulundu:
“Bugün gerçekten güzel bir birliktelik beraberlik oldu. Bu Hz. Peygamber Efendimizin de (S.A.V) sünnetidir. Hep beraber sahraya musallaya çıkma suretiyle dua ettik. Hem bundan önceki zamanda Cenab-ı Allah’ın vermiş olduğu yağmura, berekete şükrettik, hem de gelecek günlerde milletimizi memleketimizi kendisinden başkasına muhtaç etmemesi, bol bol faydalı yağmurlar ihsan etmesi için kendisine dua ettik. Cenabı Hak dualarımızı makbul eylesin. Burada bir bakıma Bu Hz. Peygamber Efendimizin (S.A.V) sünnetini icra ettik. Peygamber Efendimizden (S.A.V) sonra salihlerin, alimlerin yaptığı gibi burada o usul üzere dua ettik. İstiska namazı kıldık. Cenabı Hak’tan istiyoruz. O bizim Rabbimizdir. O bütün mülkün sahibidir.”
Kumluca Köyü Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği (KUM-DER) Başkanı Abdullah Asilsoy ise dua sonrası yaptığı konuşmada “Köylülerimizi kaynaştırmak birleştirmek sılayı rahmi gerçekleştirmek ve ayrıcada çevre köylerle de kendi köyümüz insanlarının eskiden var olan bağlarını tekrar güçlendirmek kuvvetlendirmek için böyle bir teşebbüste bulunduk.”
Yağmur duasına katılan Nusret Arslan ise “Bundan yaklaşık iki ay önce kurulan derneğimiz tüm köylülerimizi, dışarıda bulunan köylülerimizi davet ederek ve çevre köyleri davet ederek ve mevsiminde kurak geçmesi sebebiyle bir yağmur duası tertiplenmiştir. Yağmur duasına çevre köylerimizden bilimum komşu köylerden iştirak etmiş. Ankara’dan siyasi parti temsilcileri iştirak etmişlerdir.”
Yağmur duası için Yerköy’den katılan Ahmet Kepir ise “ Yerköy ilçemizde kuraklıktan dolayı her yıl böyle yağmur duası düzenleniyor. Yağmur yağdığı zaman bunu şükür duası olarak gerçekleştiriyoruz. İlçemize bağlı Kumluca Köyü de her yıl geleneksel olarak bu yağmur duası yapılıyor. Tüm çevre köyler, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri buna katılıyorlar. Çok yoğun bir katılımla oluyor. Allah kabul etsin inşallah çiftçilerimizin yüzü güler. Bu sene yağmur olmadı yapılacak bir şey yok, Cenab-ı Allah;’ın takdiri. Ama biz duamızı yapalım. İnşallah yağmurumuz yağar” şeklinde konuştu.
Yağmur duasına, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji