YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Köylüler Yağmur Duasına Çıktı

Köylüler Yağmur Duasına Çıktı

Türkiye geneli şiddetli geçen kış mevsiminin ardından baharın kurak geçmesinden endişelen Yerköylü çiftçiler, yağmur duasına çıktı.
29042013yagmur Yerköy ilçesine bağlı Akpınar köyünde halk yağmur duası için bir araya geldi. Hep birlikte öğle namazı kılan köylüler, ardından yağmur duası etti.
Birlik ve beraberlik içerisinde, uygulanan geleneklerle yağmur duasına çıkan,Akpınar köylüleri ve civar köylerden gelen çiftçiler, öğle namazı öncesi köy meydanında toplanarak, kıbleye doğru dönerek yağmur duası yaptılar.
Kısa bir açıklama yapan Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın “Akpınar köyü sakinleri tarafından hazırlanan yağmur duası için burada bulunmaktayız.
Akpınar köyümüze gelen, köy sakinleri ile birlikte civar köylerden yağmur duasına gelen misafirlerimizin duaları bizim için çok önemli” dedi.
Aydın’ın konuşması sonrasında Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “Her yıl, geleneksel olarak, Akpınar köyümüzde yağmur duası faaliyeti düzenlenmektedir. Halkımız her yıl olduğu gibi bu yılda yağmur duasına yoğun ilgi göstermişleridir. Yıllardan belli, bu gelenek devam ediyor. Bu geleneklerin yaşatılması, bizim açımızdan çok önemli, köylülerimiz, halkımız, bu konudaki yüz yıllardan bellidir devam eden yağmur duası geleneği aile bağlarını, kültürel bağlarını ve diğer bütün sosyal, ekonomik ilişkilerin merkezi olması açısından köylülerimiz bu tür faaliyetleri kaymakamlığımız elinden geldiği sürece desteklemeye çalışıyoruz. Böyle güzel bir bahar gününde böyle bir etkinliğin içinde olmaktan çok mutlu olduğumu söyleye bilirim.”dedi.
Yapılan yağmur duası sonrasında yağmur duası için alanda toplanan vatandaşlara yemekler ikram edildi.
Yapılan yağmur duasına Yerköy ilçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve köylülerin katılımları ile gerçekleşti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji