YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Sivas Filmi” Ekibini Ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Sivas Filmi” Ekibini Ağırladı

71. Venedik Film Festivali’nde, ‘Sivas’ filmindeki performansıyla Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Doğan İzci, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in elinden aldı.

15102014sivasFilm ekibini başarıları dolayısıyla daha önce sosyal medya aracılığıyla kutlayan Bakan Ömer Çelik, bu kez ‘Sivas’ filmi ekibini Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde kabul etti.
Bakan Ömer Çelik, kabulde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bugün çok değerli arkadaşlarımızı misafir ediyoruz. Kendileri çok büyük bir başarı kazandılar. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldılar. Doğan da İtalyan basınının verdiği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.
Doğan çok özel bir başarı hikayesi. Arkadaşlarımızın sayesinde, kendi halinde sokakta oyun oynarken birdenbire uluslararası bir başarıya imza attı.
Fakat ödülünü alamadan vizesi bittiği için geri dönmek durumunda kaldı. Bu vize meselesiyle ilgili bazı haberler çıktı, gerek bizi gerek Avrupa Birliği Bakanlığını eleştiren. Fakat bizim Bakanlığımız olsun, Avrupa Birliği Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı olsun, bu tip durumlarda elimizden gelen çabayı sonuna kadar gösteriyoruz. Fakat bu, karşı tarafın inisiyatifinde olduğu için çoğu kez arzulanan düzeye gelmiyor. Bu tabii eleştirilecek bir şey. Kardeşimiz küçük yaşta bu derece önemli bir ödülü kazanıyor, ama yine karşı taraf vizesini yeteri kadar uzun vermediği için ödülünü alamadan gelmiş oluyor.”
“Bu Mekanın Gördüğü Güzel Misafirlerden Bir Tanesi Doğan”
“Biz alamadığı ödülü burada, kendisine bu tarihi mekanda takdim edeceğiz. Bu ödülü kendisine bizzat vermeyi çok önemsedim. Bu, filme katkı veren bütün arkadaşlarımız için büyük bir başarı, hepsini kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Türk sinemamıza yeni bir başarı kazandırdılar. Ülkemize bir onur kazandırdılar. Ama en büyük teşekkür Doğan’a. O bu küçük yaşta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş. Şimdi ona ödülünü takdim edeceğiz.
Değerli arkadaşlar bu mekanı özellikle seçtik. Burası tarih boyunca devletin en önemli misafirlerine ev sahipliği yaptı. Biz burada yurt dışından çok değerli misafirleri, ülkemize değer katmış çok önemli kişileri zaman zaman çeşitli vesilelerle ağırlıyoruz. Bugün Doğan’ı özellikle burada ağırlamak istedim. Çünkü kendisi çok büyük bir iş başardı bütün arkadaşlarımızla birlikte. Şu ana kadar da bu mekanın gördüğü güzel misafirlerden bir tanesi Doğan. Kendisine ve ailesine hoş geldiniz diyorum.
Gördüğünüz gibi en güzel misafirlerden birisidir deyince ‘Estağfurullah’ demiyor, ‘Öyledir’ diyor. Güzelce kafasını sallıyor, net konuşuyor.”
“Sinemamız, Bakanlığın Sektörle Olan İlişkileri Bakımından Altın Çağını Yaşayacak”
“Tabii bu ödülle birlikte sinemamız açısından yeni umutlara, yeni açılımlara doğru ilerliyoruz.
Bakanlığımız tarafından Ağustos ayı itibari ile sinemaya verilen destekler yaklaşık iki katına çıkarıldı. Bu şu anda 27 milyon civarında olmuştur. Sinemamızın 100. yılında sektörün her alanına büyük destekler veriyoruz. Sizinle şunu paylaşmak isterim üst başlık olarak: Bakanlığımız açısından her zaman öncelikli olan sinema, bundan sonra daha da büyük bir ivmeyle stratejik açıdan öncelikli bir sektör olarak ele alınacak. Bakanlık dönemimde hep beraber göreceğiz sinema, inşallah Bakanlığın sektörle olan ilişkileri bakımından altın çağını yaşayacak.
2013 yılında bizi çok sevindiren bir şey oldu, seyirci sayısı 50 milyonu aştı. Tabii burada yine sevindirici bir alt başlık var, bunun yaklaşık 29 milyonu yerli film seyircisi. Yani yüzde 58 civarında yerli film seyircisine ulaşmış bulunuyoruz.
Son 5 yıldaki veriler ülkemizde yerli film izleme oranı takip edildiğinde Avrupa birincisi olduğumuzu gösteriyor. Bu da benim için çok değerli bir ölçü. Bu genç yönetmenlere, genç arkadaşlarımıza bizim daha çok destek vermemiz konusunda sorumluluğumuzu arttırıyor.”
“Uluslararası Estetik Anlayışı ve Zevki Olan Sinema Seyircisine Sahibiz”
“Biliyorsunuz en iyi 100 filmi seçtik açık bir oylamayla, açık bir katılımla. Sonuçta ne oldu; gördük ki uluslararası festivallerde ödül almış filmlerle vatandaşların tercih ettikleri arasında büyük örtüşme var. Bunlar çeşitli kategorilerde kendi içinde çeşitleniyor, sinema seyircisi çeşitleniyor, sinema filmleri çeşitleniyor. Ama uluslararası estetik anlayışı ve zevki olan sinema seyircisine sahip olduğumuzu gösteriyor.
Benim çok önemsediğim bir meselemiz var: Türkiye Film Arşivi ve Sinema Filmi Müzesi Projesi. Bunu sinema alanında bir bellek oluşturması için, filmlerimizi modern teknolojiyle donatılmış bir ortamda saklamak ve hizmete sunmak için çok önemsiyoruz. İçinde film arşivi olacak, sinema müzesi, sinema kütüphanesi, restorasyon laboratuvarı, bir prestij sinema salonu olacak. Bu Türkiye Film Arşivi ve Sinema Müzesi Projesi’ni de yatırım programına aldığımızı bu vesileyle sizlere duyurmuş oluyorum.”
En İyi Erkek Oyuncuya Bakanlıktan Eğitim Desteği
“Ben ‘Sivas’ filmine katkı veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz inşallah Doğan’ın bu başarısını bundan sonra daha rahat sürdürmesi için kendisine eğitimiyle ilgili bir burs sağlayacağız. Ben Doğan’ın bu bursuyla kişisel olarak ilgileneceğim, çünkü bundan sonra biz ondan çok büyük başarılar bekliyoruz.
Ben kendisine hediye seçmekte zorlandım. Arkadaşlar kendisine bir tablet verelim dediler. Ben de tabletten ziyade Doğan’a bir kameranın daha çok yakışacağını düşündüm.”
Bakan Ömer Çelik daha sonra Doğan İzci’ye hediyesini vererek, “Doğan, sana e-mail adresi vereceğim, çektiğin her şeyi bana göndereceksin. Söz mü?” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji