YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,01
  • BIST
    %-0,50
“Kutlu Doğum Haftası” Yerköy'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

“Kutlu Doğum Haftası” Yerköy'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Yerköy ilçemizde “Kutlu Doğum haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
17042013kutlu1Peygamber Hz. Muhammed (S. A. V.)’in dünyaya gelişinin yıl dönümü münasebeti ile Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından, Yerköy Belediye Düğün Salonu’nda “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.
Yerköy Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen “Kutlu Doğum Haftası” açılış programına, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, daire amirleri, parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından camii İmam-Hatibi Osman Şahin’in kuran tilaveti okunması ile başladı.
Okunan kuran tilaveti sonrasında açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, Yıllardır bütün Türkiye’de hatta Yurtdışında ve Yerköy’de de “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade etti.
Aydın, “Bundan önceki senelerde olduğu gibi bu senede “Kutlu Doğum” haftası nedeni ile Yerköy ilçe Müftülüğü olarak program düzenlemiş bulunmaktayız.  Bu sene Peygamberimiz (SAV) olan karşı heyecanımızı daha fazla göstermek için yeni bir kararla Yerköy’de diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber haftanın her gününe bir program sığdırmak suretiyle “Kutlu Doğum” haftamızı zenginleştirdik.
Müftülük olarak Peygamberimiz (SAV)’le ilgili ilçemizde daha fazla şeyler yapalım istedik.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), güzel ahlakının, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynaktır.
Peygamber Efendimiz, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğine sahip olması yanı sıra, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının Yerköylü vatandaşlarımıza ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın’ın konuşması sonrasında,  Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir’in konferansı ile devam etti.
Gecenin sonunda Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, konuşmacı Bedir’e teşekkür plaketi verdi.
Kutlu doğum haftası kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise Prof. Dr. Ahmet Bedir ve Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale hediyelerini takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji