YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Lisede hem duruşma salonu, hem cezaevi var

Lisede hem duruşma salonu, hem cezaevi var

16032017adalet
Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet bölümünde okuyan öğrenciler, duruşma salonu ve cezaevi yardımıyla uygulamalı eğitim görüyor
Yerköy ilçemizde, mahkeme salonuna ve koğuş’a dönüştürülen sınıfta, hakim, savcı, avukat rolünü üstlenip dava senaryoları canlandırarak uygulamalı eğitim gören lise öğrencileri, gelecekte yapmak istedikleri mesleklere hazırlanıyor.
Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mahkeme ortamında uygulamalı eğitim görmeleri için, bir sınıf duruşma salonuna dönüştürüldü.
Temsili duruşma salonunda hakim, savcı, avukat ve mübaşir rolünü üstlenen öğrencilerin duruşmasına ilçede görev yapan hakimler ve savcılarda eşlik etti.
Gerçekleşen uygulamalı eğit sonrası konuşma yapan Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin Adalet Bakanlığının çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman olarak çalıştıklarını söyledi.
Okulun Adalet Bakanlığı ailesine nitelikli personel katacağını umduklarını ifade eden Cumhuriyet Savcısı Enver Eroğlu, şu açıklamalarda bulundu:
“Eğitim ve Öğretim veren bu okulumuzda uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizi görmek bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimiz gerçektende başarılı bir çalışma yaptılar bugün burada. Hem mesleği kendilerine tanıta bilmek, hem mesleği özendire bilmek ve hem de nitelikli personel açısından yapmış oldukları çalışmayı kutluyoruz. Bu durum inşallah diğer arkadaşlarımıza da örnek olur. Arkadaşlarımız gerçektende çok iyi bir şekilde kendilerini hazırlamışlar. Olaya tam olarak hakimlerdi. Gerek duruşlarıyla, gerekse duruşma olarak ve gerekse yapmaları gereken uygulamayı başarı ile yapmışlardır. Bu açıdan ben hem öğretmenlerimizi hem de bu sanal duruşmayı ciddiyet ortamında yaşatan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Okulunun 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim vermekte olduğunu ifade eden okul müdürü Şaban Ersoy ise, “Okulumuz, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim vermektedir. Başladığı günden itibaren eğitim veren okulumuz bu sene il mezun öğrencilerini verecektir. Açıldığı yıldan itibaren özellikle yeni binamıza taşındıktan sonra sürekli uygulamalı eğitim vermekteyiz. Şuan için bizim Adalet uygulama yani duruşma salonumuz mevcut, bir infaz koruma bölümümüz için bir tana koğuşumuz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin pratik kazanması oldukça önemlidir. Çünkü çocuklarımızın yetişmesi ilerliye yönelik olduğu için, ufuklarının açılması için illahaki uygulama şart uygulama olmazsa tam hedefe ulaşmak biraz zor. Bunun yanında öğrencilerimiz sürekli olarak Yerköy Adaleye Sarayına giderekte savcılarımız ve hakimlerimizle sürekli olarak öğrencilerimizin eğitimine yardımcı olmaktadırlar. Şuan on ikinci sınıflarımız oraya gitmekte, orada staj görmekte bir yıl boyunca bunun yanından savcılarımızdan  ve hakimlerimizden onlarda birinci sınıf öğrencilerimize yönlendirme yapmakta. Ayrıca Adalet sarayında örnek duruşmalarda öğrencilerimiz katılarak orada duruşmaları izlemektedir” dedi.
Okul duruşma salonunda gerçekleşen uygulama eğitimine Asliye Ceza Hakimleri Yusuf Akman, Esra Yaman, Cumhuriyet Savcıları Enver Eroğlu, Serkan Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Savcılık Kalem Personeli Ali Karaaslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
16032017adalet1

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji