YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,14
Marka Şehir Konuşmayla Olmaz

Marka Şehir Konuşmayla Olmaz

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yusuf Köksal, AK Parti hükümetinin Yozgat’ı marka şehir yapma sözünün sözden öteye gitmeyen bir kavram olduğunu, icraata yansımadığını ileri sürdü. Köksal, yaptığı yazılı açıklamada Yozgat’ın 81 il içerisindeki konumunu değerlendirerek, tarım arazilerinin büyüklüğü noktasında 15’inci sırada yer almasına karşın ciddi bir sorunların yaşandığını söyledi
25062012saadetYozgat’ın siyaseten sahipsiz olduğunu ileri süren Köksal ; “Tarımsal verimliliğin artmasında sulama gereklidir. Delice Irmağı: Akdağ ormanlarından çıkar. Çayıralan’ının Çandır’ın ve Sarıkaya’nın Yozgat merkez ve Yerköy’e yağan tüm yağmur ve karları toplayarak Kızılırmağa karışır (Sivas’tan çıkan ve1560 kmuzunluğunda olan Kızılırmak’ın ana kaynaklarından biridir.) Yöresel adı ile “Kanağımız” Yozgat’ımızın can damarıdır. Yozgat’ımızı zenginleştirecek en önemli kaynaktır. Çekerek suyunun iki katına yakın suyu vardır. Yozgat ve bölgeyi sulayabileceğimiz atardamarımızdır.
Gelingüllü barajı ve sulama imkânı ile suladığı köylerde zenginlik vardır. Sulanmayan köylerde ise fakirlik mevcuttur. Yalnız Gelingüllü barajı Yozgat’ın merkezde birkaç köyü Şefaatli ve Yerköy’ün ova köylerinde faydalı olmaktadır. Sulanmayan diğer yüzlerce köyümüzün hali tek kelime ile fecidir.
Kanağımız Gelin Güllü barajından geçtikten sonra Şefaatli – Yerköy arasında Karanlık dere diye bildiğimiz dar bir vadiden geçmekte. Bu vadinin uzunluğu40 kmdir. Yozgat – Kayseri demiryolumuzda bu vadiden geçmektedir ve bu vadide sebze meyve üreten küçük köyler Delice, Karaosmanoğlu, Cakcak , Kördeve (Yerköy) , Çıcıklar, Çaferli (Şefaatli) köyleri mevcut olup dar bir araziye sahiptir.
Karanlıkdere, Baraj yapmaya müsait en önemli bir alandır. Yerköy den Şefaatliye giden ve karanlık dere yolu diye bildiğimiz, Yerköy tarafından bu suyun önüne baraj yapmak mümkün” dedi.
Yerköy, Şefaatli tren yolu güzergahının değişmesi gerektiğini söyleyen Köksal, Yerköy-Şefaatli arasında ciddi bir baraj göl yapılması halinde Karanlık dereye baraj yapmanın fiziki olarak mümkün olacağını kaydetti.
“Bize düşen önünü kesmek, suyu toplamak. Toplanan bu suyu pompa ile merkez Kuşcu Köyüne çıkartılsa, sağlı-sollu Yozgat merkez, Sorgun, Yerköy, Şefaatli- Sarıkent, kuzayca hattını sulasak (yaklaşık 150 köy) hem verim artışı gerçekleşir, hem ürün çeşitliliği artar” diyen Köksal;
“Uzunlu Barajının önemi malumdur. Yozgat’ın en verimli toprakları Boğazlıyan – Yenifakılı ve Şefaatli ilçe sınırlarımızdaki köylerimizi sulamada kullanılmakta. Bugün bu baraj dolu durumdadır. Bu bölgedeki Pancar üreticisini derin sukuyusu maliyetinden kurtarmalıyız. Acilen kapalı devre sulama sistemi hayata geçirilmeli. Bunun haricinde Yozgat’ımızdan çıkan tüm akarsularının üzerine göletler yaparak etrafındaki tarım alanlarını sulamak kesin hedefimiz olmalıdır. Hangarında uçağın olsa, ambarında tahılın yoksa ne işe yarar” diye konuştu.
Köksal, Saadet Partisi Yozgat il Teşkilatı olarak Yozgat Valisi, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları başta olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulundu.
Köksal şunları söyledi: “Suda ne durumdayız, yağışlarımız yeterlimi, sularımızı iyi kullanıyor muyuz ve Yozgat’ta mevcut sularımızı daha iyi nasıl kullanabiliriz. Sulu tarımın önemi ve sulanmayan 600.000 hektarı nasıl sularız, vb. konuları Tartışmaya halkımızı bilgilendirmeye çağırıyorum.
İl yöneticilerimizin bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmesini önemine binaen arzu etmekteyiz. Marka şehir, Projeyle olur. Yatırımla olur. Lafla olmaz. Büyük Türkiye, Güçlü ülke ve milli ekonomi projeleriyle iş de saadet partisi diyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji