YouTube

  • DOLAR
    %0,36
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,62
  • BIST
    %-0,06
MAYA DA GİTTİ NOEL DE… !

MAYA DA GİTTİ NOEL DE… !

Son aylarda, dini ve milli konularda millet olarak ne kadar hassas ve bu konularda yönlendirmelere ne kadar açık olduğumuzu bir kez daha ispatladık Allah’a şükür. Nasıl yani dediğinizi duyar gibi oldum. Nasılı şu ki efendim; o kadar yaygaralar koparıldı 21 Aralıkta Maya takvimine göre kıyamet kopacakmış da, yılbaşı kutlayınca başımıza taş yağacakmış da bilmem ne…
Ne 21 Aralıkta kıyamet koptu ne de yeni yıl kutlayanların kafasına taş yağdı efendim gördüğümüz üzere! Üstelik bu yeni yıl kavramının gayrimüslimlerde olduğu gibi milletimizde dini bir anlam ve önem arz etmediğini sağır sultan bile duydu yüzlerce yıldır. Yani bizim insanımız zaten yeni yılı dini bir bayram mahiyetinde kutlamıyor ki efendim. Sadece yeni bir yıla girmenin verdiği umut ve planlarla geçirilen bir gün olarak görüyor. Üstelik tüm dünya takvimini belirleyen bir gün olması hasebiyle de bakılıyor olaya. E şimdi sormazlar mı size efendim, bu durumu öküze benzeterek altında buzağı aramanın ne âlemi var diye! Yani şimdi, tencere kapağını görünce ufo görmüş uzaylı gibi bakan masum ve saf Anadolu insanımızı bu gibi hassas noktalarından yakalamaya çalışmanın ne gereği var? Cuma çıkışlarında,”Yılbaşı kutlayanlara uymak, sizin de o dinden ve milletlerden olduğunuza delalettir.” Anlamını ifade eden parlak kuşe kağıtları ellerimize birer birer tutuşturmanın ne anlamı var? Ne oldu yani insanlar evlerinde oturup televizyonları karşısında eğlence programlarını izleyince dinden mi çıkmış oldu şimdi! Tövbe hâşâ, bunu ne sen bilebilirsin ne de ben, yalnızca ALLAH (cc) bilir.
Yeni yılın ilk gününde kalkmış televizyonda haberleri izlerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın, dobra dobra açıklamalarda bulunarak: “Noel Baba, evrensel bir yardımsever kahramandır. Bunun arkasında saçma sapan açıklama yapanlar da olacaktır. Bunlara kulak asmamak gerekir.”  dediğini duyduk hepimiz. Sayın bakanımızı tebrik etmek gerekir dedim kendi kendime ve çok sevindim gerçekten. Nasıl sevinmeyim efendim, çok hassas olan böyle konularda devlet erkânından aklı başında birilerinin çıkıp da millet arasında ayrımcılığa sebebiyet verdirecek açıklamaların gereği yok bu memlekette demesi çok önemlidir.  Halk arasında kopukluk ve kutuplar oluşturmaya çalışanlara bunu yapmayın diye önemli bir mesaj veriliyor aslında.
Aynı konuda buna benzer önemli bir açıklamayı da bir ilçe kaymakamımız yapmıştı. Konya ili, Selçuklu ilçesi kaymakamı da Noel Baba olup, ilçesindeki pek çok çocuğun isteğini bizzat gerçekleştirerek onları mutlu etmişti. Ne güzel bir uygulama ne örnek bir davranış mesela.
Ülkemizin geldiği bu noktada aşırı dini ve milli duygusallıklarla TV ve gazetelerde demeçler veren bağır çağır açıklamalar yapan insanlar arasında bu kadar cesur ve objektif demeçler veren bu cesur yürekleri tebrik etmek gerekiyor gerçekten. Helal olsun demek geliyor insanın içinden bağıra bağıra.  Yani ülkemizdeki binlerce yıllık farklı kültürel zenginlikler olduğunu ve bu zenginliklerin kardeşçe yaşadığını kabul etmek gerekir. Eğer biri diğerini ezmeye ya da kendi fikir ve yaşayışını diğerine dayatmaya çalışırsa esas sıkıntı o zaman başlar işte. Allah bu asil milleti dış ve iç mihraklardan esirgesin ( Amin).   Selam ve saygı ile

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji