YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %-0,91
  • BIST
    %-0,50
Mehmet Nazlı, baca temizliği konusunda uyardı

Mehmet Nazlı, baca temizliği konusunda uyardı

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, kış dolayısıyla vatandaşları ara ara bacaları temizlenmesi konusunda uyardı.
31122014nazlıKış ayında çoğunlukla görülen yangın ve zehirlenmelerin temizlenmeyen bacadan çıkmakta olduğunu ifade eden Nazlı, “Kış ayını boyunca rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşların sobaları ara ara mutlaka bacalarını temizletmeleri gerekmektedir” dedi.
Kış ayında Türkiye’de oluşan yangınların büyük çoğunluğu bacalardan kaynaklanmak olduğunu söyleyen Nazlı; “Kış aylarında, ilçemizde ve köylerde bulunan sobalı evlerde ara ara baca temizlikleri yapılmalıdır. Bacaların geçen yıldan kalan ve şimdiye kara biriken kurumlarla dolmuştur. Dolan bu bacalar zehirlenme ve yangınların çıkmasına davetiye çıkarmaktadır. Bacaların temizletilmemesi halinde istenmeyen felaketlere neden ola bilir. Baca temizliği konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz.  Temizlenmeyen bacalar tam açık olmadığından yanma esnasında oluşan zehirli gazlar bacaların çekmemesi sonucu oda içlerine sızarak zehirlenmelere de neden olmaktadır. Doğabilecek herhangi bir yangın ya da zehirlenmeler sonucu can ve mal kaybının önlenebilmesi için baca temizliği çok büyük bir önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji