YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %3,10
Mehmet Nazlı “Gece uyurken Sobaya kömür atmayın”

Mehmet Nazlı “Gece uyurken Sobaya kömür atmayın”

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, sobalı evlerde oturan vatandaşların, evlerinin soğumaması için gece uyumadan önce sobaya odun veya kömür gibi yakacak atmalarının son derece tehlikeli olduğunu söyledi.
15072014nazlıYerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, yaptığı açıklamada, ilde iki gündür etkili olan rüzgar nedeniyle özellikle sobalı evlerde oturan vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
Nazlı, “Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmeler, genelde gece yatarken sobayı tekrar ateşlemeden kaynaklanmaktadır. Sobalı evlerde oturan vatandaşlarımız, gece yatarken soba sönmesin, biraz daha uzun süreli yansın diye sobaya tekrardan kömür atarak yanmasını sağlıyor. Ayrıca, sobanın yavaş ve uzun süreli yanması için de altını kapatması olası faciaya davetiye çıkarıyor. Çünkü lodos, fırtına olması durumunda uykuda olan vatandaşlar da zehirlenme ile karşı karşıya kalabilirler. Bu yüzden kesinlikle gece yatarken sobaya odun veya kömür gibi yakıcı maddeler atılmaması gerekir” dedi.
Bu aylarda soba zehirlenme riskinin olabileceğini söyleyen Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, şu uyarılarda bulundu: “Yanan sobalar, yatmadan önce tamamen söndürülmeli ve içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler dışarıya çıkartılmalıdır. Lodos, fırtına gibi hava sirkülasyonunun olumsuz olduğu şartlarda sobalar yakılmamalıdır. Soba yakma usulü öğrenilmeli. Sobalar buna göre yakılmalı. Sobalarda kömür ve tutuşturma işlemi için uygun malzeme kullanılmalıdır. Kömür tam tutuşmadan, sobanın alt ve üzeri kapatılarak uyutulmamalıdır. Sobadaki ateşin üzerine kömür ilave edilmemesi, dolu kova ile değiştirilmesi gerekir. Sobanın hava girişleri tamamen kapatılmamalıdır. Bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli, açık tutulmalı, hava akımına ulaşacak şekilde çevre yapılardan yükseltilmelidir. Soba borusu ve dirsekleri belli periyotlarda temizlenmelidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji