YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %3,10
Merhaba Yerköy Gazetesi Okurları

Merhaba Yerköy Gazetesi Okurları

Ne güzel bir kelimedir merhaba. Hem yeni bir başlangıcın müjdecisidir hem de nice iyi dilekler barındırır içinde. Ben de işte bu yeni bir başlangıçla ve iyi dileklerle “Merhaba !” diyorum sizlere.
Başlangıçların ne kadar zor yazılabilir olduğunu bir kez daha anlıyorum bugün. Merhaba deyince yazarın bir tanışma yazısıyla karşımızda olduğunu anlarız değil mi. Bu gibi tanışmalarda da, herkes öz geçmişinde sahip olduğu diplomalardan ve başarılardan söz eder elbette. Ben bunları es geçerek sadece ve sadece İYİ ve FAYDALI BİR İNSAN olmaya çalışan BİR GARİP insanoğluyum diyerek yetinmek istiyorum. Aslında siz bu yazıyı okurken ben çoktan yazımı bitirmiş olmanın verdiği rahatlıkla “Acaba beğenilecek mi? Takip edilecek mi? İlgi görecek mi?” Soruları üzerine düşünüyor olacağım. Belki de okurken çoktan yarıda bırakılmış, bu noktaya bile gelememiş bir yazının öksüz cümlelerinden birini yazıyorum şu anda. Alt tarafı bir merhaba yazısı için bu kadar dert etmene gerek yok dediğinizi duyar gibiyim. Her neyse, gelelim sadedimize değil mi?
Evet, tekrar merhaba sevgili okurlar. Bundan böyle sizlerle bu sayfalarda buluşacağız inşallah. Size, on yılı aşkındır mesleki hayatımdan ve sosyal ilişkilerimden edindiğim tecrübe ve bilgilerle kalemim döndüğünce yazmaya çalışacağım. Daha çok, okuyup incelediğim ve faydalı olacağını düşündüğüm kitap-dergi veya deneme-makale gibi yazıları sizlerle tanıştırmaya çalışacağım. Umarım sizlerin de ilgisi ve desteği ile faydalı ve daim oluruz.
Peki neden köşemizin adını SİMERANYA koyduk, bunu açıklamaya çalışalım. Defalarca 100 Temel Eser arasında yer alan, Peyami SAFA’nın “Yalnızız” romanını okuyanlar bilir. Orada Samim adında bir edebiyat öğretmeni vardır. Samim’in nezdinde Peyami SAFA, dar ve ezberci kalıplar içerisinde kalmış eğitim sistemimizi eleştirir ve Simeranya’da ‘ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEK’  ister okurlarına. Eseri, Lisans dönemimde okuduğumda çok etkilenmiş ve Samim öğretmenin Simeranyasının hayata geçirilebilir olduğunu düşünmüştüm. Düşüncelerimden taviz vermiş değilim çok şükür, mesleki hayatımda da bilen bilir ki, bu düsturu devam ettirmeye çalışıyorum. Simeranya Pedagojisinde amaç, öğretmekten ziyade Öğrenmeyi Öğretmektir. Bu Ütopik Eğitim Dünyasında her yaşa ve seviyeye uygun eğitim salonları, laboratuarlar, müzik, sinema, tiyatro ve spor evleri vardır. Herkes merak ettiği şeyi kendisi araştırarak bulur ve öğrenir. Öğretmenler sadece kılavuzluk eder ve meraklıları yönlendirirler. Çünkü Simeranya Pedagojisi, insanın hayatı boyunca öğrendiği şeyleri ancak kendi istediği zaman ve kendi araştırmaları neticesinde kalıcı olarak öğrendiğini bilir. Simeranya’da günümüzde hala devam eden ezberci zihniyetle hazır bilgileri öğreten klasik mektep zihniyetinden eser yoktur. Öğretmenler her şeyden önce kendileri de okuyup araştırarak, bunu hayat felsefesi haline getirip öğrencilerine örnek olurlar. Zaten en güzel öğüt, örnek olmak değil midir? Öğretmen, doktor, zabıta, esnaf, anne-baba kim olursa olsun toplumu oluşturan her insan; etrafındakiler faydalı olabilmek için bol bol öğüt vermek yerine ÖRNEK OLMALIDIR. İşte bu zihniyetle biz de siz kıymetli okurlarımıza naçizane okunabilir yazı veya kitap tavsiyelerinde ve tanıtımlarında bulunmaya çalışacağız buradan. Ne kadar geniş kesime ulaşabilir de toplumda yozlaşmaya yüz tutmuş olan sevgi, saygı, iyilik, hoşgörü ve çalışkanlık gibi hasletleri canlandırabilirsek ne âlâ.
Zaten SİMERANYA’yı tanıtarak ya da hatırlatarak buna başlamış olduk sanırım. Buradaki ilk yazımızda şimdiden siz değerli okurlarımızı sıkmamış olmak ve haftaya görüşmek dileğiyle hoşça kalın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji