YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Mevsimlik İşçiler Yerköy’e Gelmeye Başladı

Mevsimlik İşçiler Yerköy’e Gelmeye Başladı

Her yıl tarım alanlarında çalışmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden, Yozgat’ın Yerköy ilçesine gelen tarım işçileri yerleşim alanlarına yerleşiyorlar.
26052014mevsimŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinden çocukları ile birlikte Yerköy’e çalışmayan gelen 75 yaşındaki Murat Bolat, evli olan 3 erkek çocuğu ile birlikte pancar ve soğan tarlalarından çalışmak için geldiklerini söyledi.
Yerköy’e bağlı Akpınar köyünde çadırlarını kuracaklarını ifade eden Bolat, şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ikamet etmekteyiz ama 9 yıldır düzenli olarak tarım arazilerinde çalışmak için Yerköy’e, ben ile birlikte çocuklarım geliyor. Pancar tarlarında ve soğan tarlarında çalışarak geçimimizi sağlıyoruz. Yozgat İl Özel İdaresi tarafından verilen 3 çadırda barınacağız, Her yıl düzenli olarak geldiğimiz, Yerköy’de 7 ay boyunca pancar sökümü, çapası yapmamızla birlikte, bunun yanı sıra soğan tarlalarında çalışmaktayız. Ama her yıl gün günü aratmakta. 9 yıl önce ilk geldiğimde işlerimiz çok yoğun geçmekte idi ama son 3 yıldır Yerköy’de bazı çiftçiler tarafından pancar sökme makineleri alınmakta ve gün günde makine alımı çoğalmaktadır. Bu durum bizim işlerimizi azaltmakta. Umarım, bu yıl hasat dönemi verimli geçer. Çiftçilerin mahsulleri değer görür ki bizlerde bu yıl olduğu gibi diğer yıllarda da Yerköy’e çalışamaya geliriz..”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji