YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,69
  • BIST
    %2,85
Mevsimlik işçiler Yerköy’e gelmeye başladı

Mevsimlik işçiler Yerköy’e gelmeye başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden her yıl tarım alanlarında çalışmak üzere Yerköy’e gelen tarım işçileri çadırlarını kurmak için kolları sıvadı
03052012mevsimHer yıl tarım alanlarında çalışmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden, Yerköy İlçemize gelen tarım işçileri yerleşim alanlarını hazırlamak için kolları sıvadı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden çocukları ile birlikte Yerköy ilçemize çalışmayan gelen 75 yaşındaki Halime Polat, evli olan 3 erkek çocuğu ile birlikte pancar ve soğan tarlalarından çalışmak için geldiklerini ifade etti.
Yerköy İlçemize bağlı Akpınar köyü arazisine çadırlarını kuracaklarını ifade eden Polat, “Beş yıldır Yerköy ilçesine gelerek pancar tarlarında ve soğan tarlarında çalışarak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.
Evli 3 çocuğu ile birlikte 4 çadır kurduklarını belirten Polat, “Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ikamet etmekteyiz ama 5 yıldır düzenli olarak tarım arazilerinde çalışmak için Yerköy İlçesine, ben ile birlikte 3 evli çocuğum geliyoruz.
Her yıl düzenli olarak geldiğimiz, Yerköy’de 6 ay boyunca pancar sökümü, çapası yapmamızla birlikte, bunun yanı sıra soğan tarlalarında çalışmaktayız. Ama her yıl gün günü aratmakta. 5 yıl önce ilk geldiğimde işlerimiz çok yoğun geçmekte idi ama son 2 yıldır Yerköy’de bazı çiftçiler tarafından pancar sökme makineleri alınmakta ve gün günde makine alımı çoğalmaktadır. Bu durum bizim işlerimizi azaltmakta.
Bu sene pancar tarlarından fazla çalışamayacağımızın bilincindeyiz ama tek umudumuz olan soğan tarları idi ondada hayal kırıklığı ile karşılaştık. Geçen sene soğan’ın para etmemesi ve birçok çiftçinin soğanlarını dökmesi yüzünden gördüğümüz kadarı ile bu yıl soğan ekimi Yerköy’de haddinden fazla azalma var.
Tabi bu durum ben be çocuklarımı etkilediği gibi bizim ile birlikte diğer il ve ilçelerden Yerköy’e çalışamaya gelen işçileri de zor duruma düşürmektedir.
Umarım, bu yıl hasat dönemi verimli geçer. Geçmesi ile birlikte çiftçilerin mahsulleri de değer görür ki bizlerde bu yıl olduğu gibi diğer yıllarda da Yerköy’e çalışamaya geliriz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji