YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
MHP Adayı Sadir Durmaz meydan okudu

MHP Adayı Sadir Durmaz meydan okudu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Ekici’nin istifa etmesi sonucu, 1’inci sıra Milletvekili Adaylığı koltuğuna oturan MHP 1’inci sıra Milletvekili Adayı Sadir Durmaz, Yerköy ilçemizin uzun yıllardır sahipsizliğin acısını yaşadığını ifada etti.
09062011sadirdurmazMHP Milletvekili adayı Sadir Durmaz, Yerköy Gazetemize yaptığı basın açıklamasında, partisinden ve adaylıktan istifa eden Milletvekili Adayı Mehmet Ekici’den boşalan yere bir alt sırada bulunan milletvekillerinin kaydırıldığı, MHP’nin seçimlere 1’inci sıra Adayı Sadir Durmaz, 2’nci sıra adayı Mehmet Ali Çakır, 3’üncü sıra adayı Nevzat Kemal Adıbelli ile katılacağı belirtti.
Gazetemize çeşitli açıklamalar da bulunan MHP Yozgat 1 inci Sıra Milletvekili Adayı Sadir Durmaz, “Uzun yıllardır sahipsizliğin acısını yaşayarak, bir vekil dahi çıkaramamış olan Yerköy’ün hem ekonomik hem de sosyal açıdan bugünkü geldiği nokta içler acısıdır. Yerköy ciddi bir işsizlik ve göç problemi ile karşı karşıyadır.
Yerköy gibi Yozgat’ımızın da en büyük sorunu işsizlik ve göç olgusudur. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Yozgat, Türkiye’de en fazla göç veren 4 üncü ildir. “İstikrar sürsün, Yozgat büyüsün” söylemi Yozgatlının aklı ile dalga geçmektir.
Büyüyen bir şehir bu kadar yoğun bir göç yaşar mı? 2002 ile 2010 arasında nüfusumuz 200 bin azalmış milletvekili sayımız 6’dan 4’e düşmüştür.
Son dokuz yılda istihdama dönük hiçbir kamu yatırımı yapılmadığı gibi Yozgat’ımızın sahip olduğu iki önemli kamu yatırımı olan Tekel Fabrikası kapatılmış, Şeker Fabrikası özelleştirme kapsamına alınmıştır.
İstihdam oranları bakımından 81 vilayet içerisinde 61’inci, yaşanabilir iller sıralamasında 67’inci, hekim sayısı bakımından 69’uncu ve ilk 500 sanayi tesisi içerisinde sadece bir tesisi olan, son yıllarda yapılan kamu yatırımları bakımından payı % 0,2 kalan, yıllık ortalama büyüme hızı Türkiye ortalamasının çok altında olan (% 2,7), sulanabilir arazi miktarının ancak % 13’ünü sulayabilen, sadece 2008 yılında 14.765 kişinin göç ettiği, milletvekili sayısının ve dolayısı ile temsil gücünün 1/3 oranında azaldığı bir Yozgat’la karşı karşıyayız.    
Yozgat’la ilgili söyleyecek bir sözü olmayanlar, fitne siyaseti yaparak şahsımın birinci sıraya gelmediği şeklinde yalanlar söylemekte, hemşerilerimizin aklını karıştırmaya çalışmaktadırlar. Ancak sağduyuya sahip olan Yozgat halkı bu ve bunun gibi fitne siyaseti yapanlara kesinlikle prim vermemekte hem siyasi açıdan etik olmayan hem de dinimizce hoş karşılanmayan fitne gibi bir günaha prim vermeyecektir.
Milletvekili adayı Mehmet Ekici, Ankara 18. noterliği aracılığı ile 26 Mayıs 2011 tarihinde 16923 yevmiye numarasıyla istifasını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı’na bildirmiştir.
Yüksek Seçim Kurulu’da 27.05.2011 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda istifa başvurusunu değerlendirmiş ve 2011/779 sayılı kararla istifayı işleme koymuştur. “
“İstifa eden şahısların milletvekili seçilmeleri mümkün değildir.”
“Seçim takvimine göre; 24 Nisan 2011 tarihinde aday listeleri kesinleşmiş olup birleşik oy pusulalarının basımı tamamlanarak il ve ilçe seçim kurullarına teslim edilmiştir.
Söz konusu olan istifa bu tarihten yaklaşık bir ay sonra gerçekleştiği için, basımı tamamlanarak ilgili yerlere dağıtımı yapılan birleşik oy pusulalarında Mehmet Ekicinin sadece isminin yer alacağı ancak hukuken 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun Adaylıktan istifa ve ölüm başlıklı 25. Maddesine göre isminin pusulada yer almasının hiç bir anlam ifade etmeyeceği ve İstifa eden şahısların milletvekili seçilmelerinin mümkün olmadığı ilgili kanunla sabittir.
Yüksek Seçim Kurulunun ilgili kararına göre;  2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun Adaylıktan istifa ve ölüm başlıklı 25. maddesinde: Aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00’ye kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler doldurulur.” hükmü bulunmaktadır.
Bu durumda yukarıda açıklanan ilgili yasa metninin ikinci cümlesinde de açıkça belirtildiği gibi listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşluk doldurulacaktır.”
“Yani ikinci sıradaki aday birinci sıraya kaydırılacaktır”
“Diğer sıradaki adaylar da aynı şekilde yukarıya doğru kaydırılacaktır. Dedikodu siyaseti yaparak, Yozgat’a ve Yozgatlıya verecek hiçbir hizmeti olmayanlar bu iftiranın ipine sarılarak hemşerilerimizin iradelerine ipotek koymaya ve kendi çıkarlarına göre yönlendirmeye çalışmaktadırlar.”
“Kendilerinin makam, mevkii ve gelecek kaygısıyla”
“Tıpkı, 2007 seçimlerinde İnandık barajı, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde,  bazı bölümlerinin projesi ve ihalesi tamamlanmamış olan Hızlı Tren projesine işçi alımı vaadiyle yaklaşık 1 500 gencimizi ve ailesini kandırıp onların hayalleri ve umutlarını sömürerek siyaset yaptıklarını halkımız unutmamıştır.
Şimdi de liste de hiçbir değişiklik olmadı ve Sadir Durmaz 1. Sıraya gelmedi gibi iftira ve yalanlarla hemşerilerimizi kandırmaya çalışmakta ve kendi menfaatlerini halkın menfaatlerinin üzerinde görmeye devam etmektedirler.
Bu iftirayı yayan, siyaseten iflas etmiş, kendi aday adaylarına bile sahip çıkamayanların hizmet ettiği şey; Sadir Durmaz, Mehmet Ali Çakır ve Nevzat Kemal Adaıbelli’nin milletvekili seçilmesini engellenmeye çalışarak Yerköy’ün ve Yozgat’ın geleceğine ipotek koymaktan başka bir şey değildir.
Kimin seçileceğine önce Cenab-ı Allah, sonrada Aziz Yozgat halkı karar verecektir. Buna ipotek koymaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 
Kaldı ki, Kanun gayet açık ve nettir.  İsteyen herkes 2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanununa kitaplardan ve internetten ulaşıp bakabilir. Bahse konu noterden ve Yüksek Seçim Kurulundan teyit edebilir.
Aksini iddia edenlerin yürekleri varsa, bilgi ve donanımlarına güveniyorlarsa Yozgat Cumhuriyet Meydanında, istedikleri televizyon kanalında her platformda bu konu ve Yozgat’ın sorunlarını tartışmaya hazırım.
Saygıdeğer hemşerilerim şimdi sizlere soruyorum: kendi menfaatleri için iftiralar atan bu kişilerin emellerine alet mi olacaksınız yoksa memleketinize ve geleceğinize sahip mi çıkacaksınız?
Bu durumu sizlerin takdirine bırakıyorum. Önce Cenab-ı Allah’a, sonra da siz değerli hemşerilerimin sağduyusuna güveniyorum.
Hedefimiz sadece Milliyetçi Hareket Partisini Yozgat’ta 1 inci Parti yapmak değildir. Amacımız Yozgat’ı ve Yozgatlıyı en iyi şekilde temsil edip sizlerden kopmadan sizlerle birlikte Yozgat’ımızı hak ettiği yerlere taşımak için bedeli ne olursa olsun yılmadan yıkılmadan mücadele etmektir.
Yapmış olduğumuz siyaset “Önce Ülkem ve Milletim sonra partim” düsturundan hareketle memleketimize ve insanlarımıza hizmet etmektir. Yapılacak olan seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve Yozgat’ımız için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Hemşerilerimle gurur duyuyorum.Bu zamana kadar milletvekilliği için diğer ilçelerin saltanatını kaldırdınız ,haklı mücadelenizi sonunda kazandınız.PKK’LILARIN alkışlarla karşılanmasına göz yuman ,Türküm demenin suç olduğu ve ikincil kimlik sayıldığı ,kendisinden olmayana her türlü eziyeti reva gören bir hükümetle mücadele için Allah MHP’ye ve Sadır DURMAZ Bey’e başarılar diliyorum.

  2. sayın vekilimize vekil olmadan once konustuklarını her platformda hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum secimlerden önceki milliyetçi ve onurlu duruşunu aslan gibi kükreyişini koltuk sevdasına harcamamasını umuyorum yerköye hizmetlerini umuyorum hayırlı uğurlu olsun

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji