YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çiçekdağı ve Köseli’leri ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çiçekdağı ve Köseli’leri ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Kırşehir’in Çiçekdağı ve Köseli ziyaret etti.
08082014mhpİlk durağı Çiçekdağı olan Bahçeli, Çiçekdağı Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı İsmail Deniz’i makamında ziyaret etti.
Belediye başkanı İsmail Deniz’den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, belediye hizmet binasında önünde vatandaşlara seslendi. Bahçeli, Kaman Belediye Başkanlığı binası önünde halka hitabında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
Cumhurbaşkanının başı adil, dürüst, ilkeli olması gerektiğini, Milleti bütünüyle kucaklaması gerektiğini belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanının etnik temelli bir ayrımcılığın, mezhep temelli bir farklılaşmanın peşinde koşması gerektiğini söyledi.
“Bu çok önemli olduğu için her dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimleri sancılı, sorunlu olmuştur” ifadesini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Eskiden TBMM’de Cumhurbaşkanı seçilmekteydi. 450 veya 550 milletvekilinin bulunduğu dönemlerde, temsil edilen siyasi partilerin değerli milletvekilleri bir araya gelerek bir uzlaşma sağlayamadıkları için zaman zaman ülkemiz siyasi krize düşmüş, arkasından ya muhtıralar gelmiş ya darbeler olmuştur. Bunları unutmamak lazımdır. ‘Ben şu an için en güçlü kişiyim, arkamda yüzde 43 oy var, elimde devletin büyük imkanları bulunmakta, her şeyi ben yaparım’ mantığıyla hareket edildiği zaman siyaseten bunların sonuçlarının neye mal olduğunu da iyi bilmek gerekmekte. Hatırlarsanız 12 Eylül öncesinde yeni bir Cumhurbaşkanı seçimi Meclis tarafından gerçekleştirilecekti. 5 ay 17 gün sürdü, 114 tur yapıldı. Mecliste bulunan 3, 5 parti özellikle iktidar ve ana muhalefet partileri bir uzlaşmaya varamadılar, cumhurbaşkanlığı seçimi uzun tartışmalara sebebiyet verdi. 1980 öncesinde yaşanan sosyal şiddet, istikrarsızlık, arkasından yaşanan ekonomik dar boğazlar… Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zamanında yapılamaması ve ülkenin başsız bırakılması hali ülkede 1980 ihtilalini ortaya çıkardı. 1980 ihtilalinin milletimize maliyeti çok yüksek olmuştu. Mağduriyetler, mahkumiyetler yaşanmıştır, işkenceler görülmüştür, demokrasi askıya alınmıştır, siyasi partiler kapatılmıştır. Türk siyasetinin yetiştirdiği değerli şahsiyetlere siyasi yasaklar konmuştur. 10 yıl gibi bir sürede var olan birikim, tecrübe yok edilmiştir. Bütün bunların yanında da toplumun bir çok kesiminde acı ve ıstırap oluşmuştur” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarını devletin imkanları ile yürüttüğünü iddia eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şimdi hep beraber düşünelim, hangi partiden olursak olalım özellikle de AK Parti’de bulunan kardeşlerime, vatandaşlarıma sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ı sevebilirsiniz, onlara oy verebilirsiniz ama bir yanlışın neye mal olacağını hep beraber düşünmek zorundayız. 12 yıl bu ülkeyi yöneten bir başbakan var. Başbakan, ‘Abdullah kardeşimi ben seçtirdim, şimdi sıra bana gelmiştir, kardeşliği de Abdullah Gül yapsın’ diyerek parti içerisinde kendisinin adaylığını ısındırmıştır. Önüne çıkabilecek engelleri ortadan kaldırmaya gayret göstermiştir. ‘Oldu, olmadı’ diyerek uzun süre sanki bu memlekette başka vatan evladı kalmamış, bu memlekette başka siyasi kurum yok, bu memlekette sivil toplum kuruluşları yok, varsa Abdullah, yoksa Erdoğan terazisinin içerisinde oynuyor oynuyor, sonunda da diyor ki ‘nasıl olsa aday ben olacağım.’ Böyle olmadı mı sayın AK Partililer? Erdoğan aday oldu. Şimdi yarış başladı. YSK ile kurulacak bir diyalog ve kendisinin ortaya koyacağı demokratik erdemli davranışla ‘ben Başbakanım ama 11 Temmuz’dan itibaren Başbakanlıktan ayrılıyorum, diğerleri ile beraber eşit şartlarda yarışacağım’ demiş olsaydı milletin sevgisini kazanırdı” şeklinde konuştu.
-Köseli Belediyesi ziyareti
Bahçeli konuşması sonrası Köseli Belediyesi Başkanı Bekir Yılmaz’ı ziyaret etti.
Köseli belediyesi önünde partililerine seslenen Bahçeli, öncelikli görevlerinin seçimde oy vermek olduğunu, oyu verirken de vicdani sorumluluğu elden bırakmamak gerektiğine dikkat çekti.
“Bu çok önemli olduğu için her dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimleri sancılı, sorunlu olmuştur” ifadesini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Eskiden TBMM’de Cumhurbaşkanı seçilmekteydi. 450 veya 550 milletvekilinin bulunduğu dönemlerde, temsil edilen siyasi partilerin değerli milletvekilleri bir araya gelerek bir uzlaşma sağlayamadıkları için zaman zaman ülkemiz siyasi krize düşmüş, arkasından ya muhtıralar gelmiş ya darbeler olmuştur. Bunları unutmamak lazımdır. ‘Ben şu an için en güçlü kişiyim, arkamda yüzde 43 oy var, elimde devletin büyük imkanları bulunmakta, her şeyi ben yaparım’ mantığıyla hareket edildiği zaman siyaseten bunların sonuçlarının neye mal olduğunu da iyi bilmek gerekmekte.
Hatırlarsanız 12 Eylül öncesinde yeni bir Cumhurbaşkanı seçimi Meclis tarafından gerçekleştirilecekti. 5 ay 17 gün sürdü, 114 tur yapıldı. Mecliste bulunan 3, 5 parti özellikle iktidar ve ana muhalefet partileri bir uzlaşmaya varamadılar, cumhurbaşkanlığı seçimi uzun tartışmalara sebebiyet verdi. 1980 öncesinde yaşanan sosyal şiddet, istikrarsızlık, arkasından yaşanan ekonomik dar boğazlar… Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zamanında yapılamaması ve ülkenin başsız bırakılması hali ülkede 1980 ihtilalini ortaya çıkardı. 1980 ihtilalinin milletimize maliyeti çok yüksek olmuştu. Mağduriyetler, mahkumiyetler yaşanmıştır, işkenceler görülmüştür, demokrasi askıya alınmıştır, siyasi partiler kapatılmıştır. Türk siyasetinin yetiştirdiği değerli şahsiyetlere siyasi yasaklar konmuştur. 10 yıl gibi bir sürede var olan birikim, tecrübe yok edilmiştir. Bütün bunların yanında da toplumun bir çok kesiminde acı ve ıstırap oluşmuştur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji