YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,19
  • BIST
    %-0,06
Milletvekili Başer, KYK yurt çalışmasını yerinde inceledi

Milletvekili Başer, KYK yurt çalışmasını yerinde inceledi

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ın Yerköy İlçesinde bir dizi incelemelerde bulunmak için ilçeyi ziyaret etti.
AK Parti İlçe Başkanlığında ilçe teşkilatı ile bir süre sohbet eden Milletvekili Başer, Yozgat Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ilçeye yapılan kız öğrenci yurdunu yerinde inceledi.
Şantiye şefinden bilgiler alan Başer, 400 yüz kişilik yurt inşaatının tüm hızı ile devam ettiğini söyle.
Yozgat genelinde 7 bin 600 öğrencinin KYK yurtlarında kaldığını ve Yerköy’de yapımı devam eden yurdunda 2020 yılında faaliyete geçeceğini ifade eden Milletvekili Başer, gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu:
“Yozgat Bozok Üniversitesinde Bu öğretim yılı yaklaşık 22 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerimizin barınmaları için 7 si merkezde, 2 si ilçelerimizde olmak üzere Yerköy-Akdağmadeni toplam 9 KYK Yurdumuz bulunmaktadır. Merkezdeki Erkek öğrencilerin tamamı, Kız öğrencilerinde yüzde 80’i Yerköy ve Akdağmadeni’ndeki kız ve erkek öğrencilerin tamamı yurtlarımıza yerleşmiştir. Bir ilçede KYK yurdu açılabilmesi için yeterli sayıda öğrencinin bulunması gerekmektedir. Çünkü; İlçelerdeki Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin büyük kısmı yerel öğrenci olduğu için kendi evlerinde kalıyor. Boğazlıyan ilçemizde açılan KYK yurdu yeterli öğrenci olmadığından kapatılmıştır. Çekerek ve Sorgunda öğrenci sayısı az olmasına rağmen Diyanet vakfı tarafından Yükseköğrenim öğrencilerine yönelik açılan yurtlar mevcut olup, talep eden her öğrenci yurda alınmasına rağmen hala boş yatak bulunmaktadır. İlçelerimizdeki öğrenci sayıları yakından takip edilerek, ileriye yönelik yurt planlamaları yapılmaktadır. Örneğin: Yerköy ilçemizde öğrenci sayısı fazla olması nedeniyle yurt sıkıntısı olmamasına rağmen 400 Kişilik yurt inşaatımız hızla devam etmekte olup, önümüzdeki dönem hizmete girecektir. Sorgun ilçemizdeki 300 Kişilik yurt inşaatımızın proje ihalesi yapılmış olup, önümüzdeki dönemde yapım ihalesi yapılacaktır. İlimiz, şuanda öğrencilerin KYK yurduna yerleşme konusunda Türkiye genelinde iyi olan ilerimiz arasında bulunmakta olup, bu durumun dehada iyi olması için gereken gayret gösterilmektedir.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji