YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Milletvekili Keven 1 milyon öğretmen aşı bekliyor

Milletvekili Keven 1 milyon öğretmen aşı bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM’de yaptığı konuşmada öğretmenlerin aşı taleplerini gündeme getirdi.

“Yaklaşık bir yıl önce tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid19 salgınının etkilediği en önemli alanlardan biri de eğitim alanı oldu. Salgın boyunca eğitimin yüz yüze yapıldığı dönemde eğitim emekçileri maalesef virüse yakalanarak hayatlarını kaybetti. EĞİTİM-İŞ sendikasına göre salgın boyunca hayatını kaybeden eğitimci sayısının ne yazık ki 250’yi geçtiği tahmin ediliyor. Ne sağlık emekçileri için ne de eğitim emekçileri için “görev şehidi” tanımı ise ne yazık ki yapılmadı. Bunca zahmeti çeken eğitim emekçileri hem aşı olamadı hem de virüsle baş başa bırakıldı. Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, geçtiğimiz hafta 7 Nisanda yaptığı açıklamada, 1 milyon 259 bin öğretmenden yalnızca yüzde 10’unun aşılandığını söyledi ama bu sayıya rağmen okullar açıldı. Üstelik kapanana kadar geçen iki ayda ise bir gelişme yaşanmadı. Şimdi, daha yeni, öğretmenler için bir aşılama sayısından bahsedilmeye başlandı; o sayı 425 bin. Bunda da sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ayrımı getirdiniz. Öğretmenler için 1 milyon aşıyı bulup getirmek bu kadar zor mu? Branş farkı gözetmeksizin bütün öğretmenler artık aşı istiyor.” diye konuşan Keven, eğitim alanında iletilen sorunları da gündeme getirdi.

“Yüz yüze eğitimin başlamasından önce Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk her türlü hijyen önlemlerinin alındığını söylerken bizlere her ilçeden yüzlerce şikâyet iletildi. Temizlik malzemelerinin çalışanlara aldırıldığından okula sadece 1 adet el temizlime kutusu yerleştirildiğine kadar pek çok şikâyet geldi. Biz bunları Sayın Bakan’a ve Millî Eğitim Müdürlüklerine ilettik ancak bu masraflar için ayrılan bütçenin bu ürünleri karşılayamadığını da zaman zaman öğrendik. Okullarda temizlik malzemesi ve maske temininde sorunlar yaşadığını bir kez daha iletiyorum.”

OTOYOL MÜTEAHHİTLERİNE DEĞİL EĞİTİME BÜTÇE

“Köprü ve otoyolların garanti ücretlerinden kısmayan Saray, salgında okullarda kullanılan malzemeler için ayrılması gereken bütçeden kısıyor. Müteahhitlerinizin kasası mı değerli yoksa eğitim emekçilerimizin, öğrencilerimizin canı mı daha değerli, soruyorum size? Salgında yaşananlar elbette bununla sınırlı değil. Öğretmenlerimiz filyasyon ekiplerine dâhil edildi, hatta camilerde cemaate kolonya tutmaya kadar varan angarya görevler icat edildi. Dünyada ilk kez öğretmenlik mesleği böyle uygulamalara maruz kaldı.”

KÖY OKULLARINI EĞİTİME KAZANDIRALIM

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak binlerce kez “Köy okullarını açalım, köy çocuklarını taşımalı eğitim zulmünden kurtaralım” dedikçe bizlere maliyet hesabıyla cevap veren AKP iktidarı salgın süresince köy okullarının, buralardaki eğitim yapılarının ne kadar önemli olduğunu galiba anladı. Bir kez daha öneriyoruz. Gelin, köy okullarını yeniden eğitim hayatına kazandıralım.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji