YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı yapıldı

Yerköy’de, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı yapıldı

Yerköy’de, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Yıl Sonu Toplantısı’, Yerköy Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Kaymakam Muharrem Coşkun, Belediye Başkan Ferhat Yılmaz, İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Seyfi, İlçe Emniyet Müdürü Adem Dülger, Kıdemli Başçavuş Murat Kuru ve daire amirleri katıldı.

Açılış konuşması yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Yerköy İlçe Müdürü Abdullah Ayan, 2022 yılı kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon izleme ve değerlenme toplantısının her yıl düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihalelerden biri olduğunu söyleyen İlçe Müdürü Abdullah Ayan, “Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihlallerinden biri olması, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 103 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı hazırlanmış ve bu plan doğrultusunda kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün araştırılmasına yönelik protokol imzalanarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ciddi bir seferberlik başlatılmıştır. Bu kapsamda 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla Yozgat kadına şiddet önleme merkezi müdürlüğümüz elamanlarınca bir sunum gerçekleştirdik.” dedi.

Abdullah Ayan’ın konuşması sonrasında, Sosyal Hizmet Uzmanı İrem Bulut 2021 ve 2022 yılı içerisinde yaşanan şiddet olayları hakkında çeşitli bilgilendirmeler yaptı.

DSC 0024 scaled DSC 0040 scaled

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji