YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
Milletvekillerinden Sancak Yılmaz’a ziyaret

Milletvekillerinden Sancak Yılmaz’a ziyaret

01122016chp
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye  genelinde CHP  tarafından  kurulan emek bürolarının çalışmaları kapsamında geldiği Yozgat programı sonrası, Yerköy’de uzun yıllar CHP ilçe başkanlığı yapan Sancak Yılmaz’ı ziyaret ettiler.
Ziyarette gazetecilere konuşma yapan Niğde Milletvekili Ömer Gürer, emek alanıyla ilgili söylemlerinin belirlenmesinde aktif rol oynayacağını söyleyerek şu ifadelerde bulundu: ‘‘15 ilde çalışmalar başlattık.Bugün sabah Yozgat il binasında yapılan çalışmaya katıldık ve  toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bir ay içerisin de bize verilen bölgelerin tüm illerinde emek bürolarını oluşturacağız. Emek büroları mantığı 1974 yılında Cumhuriyet Halk Partisindeki işçi komitesi oluşumundan devam etmekte olan bir anlayış. 1979 yılında Adana da görev yaptığım için o dönemdeki aktiviteleri bilen biriyim. 2011 yılında emek büroları tekrar hareketlenmişti. Ama yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababanın başkanlığında emek büroları tekrar oluşturuldu. Merkezde akademisyenlerle oluşan bir kurulda var. Onun altında da yürütmenin dışında yönetim kurulu var ve birde illerde oluşturulan emek büroları var. Doğal olarak ülkemizde emeğin geldiği nokta ortada. 11 milyon sigortalı milyon kayıt dışı toplam 14 milyonun çalışmla ortamının olduğu yerde. 1 milyon 400 bin sendika üyesi var. Bu sendika üyelerinin de ne yazık ki 640 bin ile 700 bin aralağındaki toplu sözleşme yapma hakkına sahip. Yani örgütlü bir toplum olmaktan giderek uzaklaşan ve sendikalı olma olayının sonlandırıldığı bir süreç yaşıyoruz.’’dedi.
Sancak Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verdikleri bilgiler ve  şahsına gösterdikleri nezaket ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji