YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %1,00
  • BIST
    %1,77
Milli Eğitim Müdürü Tekin “Gururumuz ‘Yerköy”

Milli Eğitim Müdürü Tekin “Gururumuz ‘Yerköy”

16032017eml
14’üncü Uluslar arası ODTÜ Robot Günleri yarışmasına Yozgat’ı temsilen katılan Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tasarladığı robot, 127 rakibini geride bırakarak birinci oldu.
Türkiye’de ki robot teknolojilerini bir adım öteye taşıyabilmek amacıyla organize edilen 14’üncü Uluslararası ODTÜ robot günleri 4-5 mart 2017 tarihlerinde ODTÜ’de gerçekleştirildi. Yurtiçi ve Yırt dışında üniversitelerin yansıra bazı liselerinde katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinlikte çizgi izleyen ,arama-kurtarma ,çöp toplayan ,labirent çözen ve serbest adı verilen kategorilerde 200’e yakın robot yarıştı .
Yozgat’ı temsilen yarışmaya Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot kulübü olarak çizgi izleyen robot kategorisinde öğretmen Erdoğan Çelik ,öğrencilerden Yasin Kaya ve İbrahim Demir katıldı.
Çizgi izleyen kategorisinde “YerköyemI6” isimli robot 127 rakibini geride bırakarak birinci oldu. Bu başarı Yozgat’ın adını Türkiye’de duyurdu.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek, elde ettikleri başarıdan ötürü tebrik etti.
Milli Eğitim Mesleki ve Teknik eğitim bölümünden sorumlu Şube Müdürü Ömer Başol’un da ziyarette, Tekin, elde edilen başarının Yozgat adına gurur verici olduğunu söyledi.
Tekin; “Sevgili çocuklar öncelikle hepinizi tebrik ederim. Bu tarz başarılar Meslek liselerinden beklediğimiz başarılardı. Sizlerde bizi mahcup etmeyerek yarışmada 1. oldunuz. Öğrencilerimizin  bir şeyler üretmesi gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Ümit ediyorum ki bu tarz projelerinizi geliştirir ve insanlığın hizmetine sunarsınız. Biz sizlere destek vermek için buradayız. Sakın unutmayınız ki kapılarımız size her zaman açıktır. Ben şimdiden hepinizi tebrik ediyor akademik hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Tekin, öğretmen ve öğrencilere, zamanın ve gençliklerinin kıymetlerini bilmeleri için birer saat hediye etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji