YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Milli Eğitim Müdürü Yavuz, “Etkileşimli Eğitim Daha Etkili”

Milli Eğitim Müdürü Yavuz, “Etkileşimli Eğitim Daha Etkili”

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Anadolu öğretmen lisesine kurulan etkileşimli tahtaları yerinde inceledi. 
01102012yakillitahtaEtkileşimli tahtalar hakkında bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, ardından Edebiyat Öğretmeni Oktay Akraz’ın dersine katıldı.
Fatih projesi ile birlikte eğitimde yeni bir çağın açıldığını söyleyen Yavuz, “Bazı okullarımızda kurulan etkileşimli tahtalarımız kullanımı başladı.
Akıllı Tahta ile derslerimiz daha verimli geçmektedir. Akıllı tahtalar zengin içeriklerle desteklenmesi gerek öğrencilerimiz olsun gerekse öğretmenlerimiz için olsun daha faydalı ve etkili öğrenime neden olmaktadır.
Dokunmatik akıllı tahta içeriklerinde gerek konu anlatımı, gerek resim, tablo, grafik, harita ve şekil gibi görsellerle zenginleştirmesi ise sunulan hizmetler, öğrencilerin konuyu daha hızlı ve daha kalıcı bir biçimde öğrenmeleri sağlamaktadır.
Akıllı tahta ekranın da sadece o anda anlatılması gereken içeriklere yer veriliyor. Bu durum böylelikle öğrencinin dikkat kaymasına ortadan kaldırıyor.
Konu anlatımında yeri geldikçe çıkmış sorulara ve farklı düzeydeki öğrencilere göre özgün sorulara yer vermesinin yanı sıra, öğretmen tahtaya tablo, grafik, harita, şekil çizmek, konu ve soru yazmak için zaman kaybetmiyor.
Öğretmenlerimiz akıllı tahta bünyesinde bulunan içerikleri sayesinde tasarruf ettiği zamanı daha çok soru çözerek ve konunun detayına inerek değerlendiriyor bu anlamada öğrenciler konuyu daha iyi kavramaları sağlanıyor.”dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji