YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Milli Eğitim Müdürü Yavuz’dan, Velilere Uyarı

Milli Eğitim Müdürü Yavuz’dan, Velilere Uyarı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 1. dönem karne tatili öncesi velilere çeşitli uyarılarda bulundu.
25012014yavuzYavuz, 1. sömestr tatili öncesi yaptığı açıklamada, karnesindeki zayıf notları yüzünden çocukların azarlanmasının, hakaret edilmesinin veya şiddet uygulanmasının son derece yanlış ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.
Karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği ifade eden Yavuz, şu şekilde konuştu;
“1. dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğunun unutulmaması lazım.Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri vardır. Öncelikle zayıf karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği, eğitimsizliği ve buna benzer durumlar, çocuğun başarısıyla paralellik gösterir.
Aile içerisindeki sorunlar, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar, karnedeki notları etkilemektedir. Karnede öğrencinin notları düşükse, genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana, baba, çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir” dedi.
Velilerden çocuklarının notlarını akrabaların veya çevredeki ailelerin çocuklarıyla da kesinlikle kıyaslanmaması gerektiğini belirten Yavuz, “Çocuğunuzun tüm dersleri zayıf bile olsa, durumu bu şekilde kabul etmekten başka çareniz yok. Olsun çocuğum düzeltirsin demeniz yeterli. Yoksa çocuğunuzu kaybedersiniz” şeklinde konuştu.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji