YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,63
  • BIST
    %-0,50
Milli Eğitim Müdürü Yavuz’dan, Velilere Uyarı!

Milli Eğitim Müdürü Yavuz’dan, Velilere Uyarı!

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü 1. Dönem karne tatili öncesi velileri uyardı.
24012012mebyavuzYerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 1. sömestr tatili öncesi yaptığı açıklamada, öğrenci velilerine çeşitli uyarılarda bulundu.
Karnesindeki zayıf notları yüzünden çocukların azarlanmasının, hakaret edilmesinin veya şiddet uygulanmasının son derece yanlış ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Yavuz, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği ifade etti.
Karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin olumsuz sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunan Yavuz, 1. dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri olduğunun belirten Yavuz, “Öncelikle zayıf karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği, eğitimsizliği ve buna benzer durumlar, çocuğun başarısıyla paralellik gösterir. Aile içerisindeki sorunlar, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar, karnedeki notları etkilemektedir. Aile içi ilişkilerin sağlıklı olduğu, çocuğun kişiliğine saygıda bulunulan ve kendisini geliştirmesinin desteklendiği bir ailede, başarının da o oranda yüksek olması beklenir.
Karnede öğrencinin notları düşükse, genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana, baba, çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, velilerden çocuklarının notlarını akrabaların veya çevredeki ailelerin çocuklarıyla da kesinlikle kıyaslanmaması gerektiğini kaydederken, “Çocuğunuzun tüm dersleri zayıf bile olsa, durumu bu şekilde kabul etmekten başka çareniz yok. Olsun çocuğum düzeltirsin demeniz yeterli. Yoksa çocuğunuzu kaybedersiniz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji