YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Milli Eğitim Müdüründen kütüphane mesajı

Milli Eğitim Müdüründen kütüphane mesajı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı
28032013yavuzYaşadığımız yüzyıl bilgi, teknoloji, bilişim ve iletişim yüzyılı olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, “Bütün bu gelişmeler karşısında kitapların günümüz toplumunda ikinci plana düştüğü şeklindeki yaygın anlayış yanlıştır.”dedi.
Yavuz, “Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan haftayı “Kütüphane Haftası” olarak kutluyoruz. Bu haftanın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ediyorum. Uygarlık tarihi incelendiğinde bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her dönem ilerleme içinde oldukları, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlendikleri görülecektir. Bilgi, geçmişten günümüze tüm toplumlar için yaşamsal önem taşımış, bilgiye duyulan ihtiyaç sürekli artmıştır.”dedi.
Yavuz, halk kütüphanelerinin değişen dünyanın modern yapılandırılmalarına paralel olarak, teknolojik ve toplumsal dönüşümlere uyum sağlamalarının temel hedefleri olduğunu söyledi.
Yavuz, bilgi ve kültürel mirasın devamlılığı, toplumlar arasında paylaşımı için kütüphanelerin varlığını son derece önemli olduğunu kaydetti.
Düşünsel dolaşımın merkezinde yer alan kütüphanelerin, sosyal uyum ve barışa da katkı sağladığını belirten Yavuz, şunları ifade etti: “Toplumların ve fertlerin kültür birikimi okumalarımızın toplamından oluşur. Çünkü okuma aynı zamanda araştırma ve sentez yapma çabalarının temel dayanağı ve aracıdır. Çağımızdaki buluşları ve gelişmeleri kitap, dergi ve gazete gibi yayın organlarından takip ederiz.
Bizi hem kendi tarihimizden, hem de dünya tarihinden, gelişim ve değişmelerden haberdar eden vasıta, kitle iletişim araçlarının yanı sıra kitaplar ve periyodik yayınlardır. Bu bakımdan kitaplar vazgeçemeyeceğimiz en büyük ve vefakâr dostlarımızdır.
Kitaplıklar, bir eğitim ve kültür kurumu olma niteliği ile toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlenmektedirler. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Eğitimin önemli bir parçasını oluşturan il ve ilçelerimizdeki Halk Kütüphanelerinin teknolojik imkânlarla donatılarak hizmet sınırlarını genişletilmesi en büyük arzumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle; toplum olarak en iyi dostumuz ve yardımcımız olan kitaplara ve kütüphanelere daha yakın olmamızı diler, bütün vatandaşlarımın “49. Kütüphane Haftası”nı kutlarım.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji