YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
Muhsin Yazıcıoğlu davasında 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Muhsin Yazıcıoğlu davasında 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Muhsin Yazıcıoğlu davasında mütaala açıklandı. 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yerköy mitingine hareket etmek üzere yola çıkan Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopter nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüş, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin naaşlarına 48 saat sonra 17 gönüllü köylü ulaşmıştı. O dava ile ilgili soruşturmaya FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettiği iddia edilen 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Kazadan sonra helikopterin beyninin söküldüğüne ait görüntüler ortaya çıkmış, bu görüntüler kazanın suikast olduğuna yönelik şüpheleri kuvvetlendirmişti. Hazırlanan mütalaada eski Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın “görevi kötüye kullanma” suçundan cezalandırılması istendi. Tanılır ile birlikte 2 sanığın daha ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan cezalandırılması istendi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yazıcıoğlu’nun vefatıyla ilgili soruşturmada, kurgu mahiyetinde gizli tanık ifadeleri ve ortam dinlemesi ile zorlama deliller oluşturulduğu, aynı zamanda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acılarının istismar edildiği kaydedildi. Duruşma 5 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji