YouTube

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,50
Nazlı, "Sobalı evlerde mutlaka baca temizliği yapılmalı"

Nazlı, "Sobalı evlerde mutlaka baca temizliği yapılmalı"

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, yaklaşan kış dolayısıyla vatandaşlarımızı bacaların temizlenmesi konusunda uyardı. 
Kış ayında çoğunlukla görülen yangın ve zehirlenmelerin temizlenmeyen bacadan çıkmakta olduğunu ifade eden Nazlı, “Kış ayını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşların sobaları kurmadan önce mutlaka bacalarını temizletmeleri gerekmektedir” dedi.
Kış ayında Türkiye’de oluşan yangınların büyük çoğunluğu bacalardan kaynaklanmak olduğunu söyleyen Nazlı;
“Yaz ayının bitmesi ile birlikte kış aylarına şu günlerde yaklaşmaktayız. İlçemizde ve köylerde bulunan sobalı evlerde kış girmeden baca temizlikleri yapılmalıdır. Kaloriferli ve sobalı daire sahiplerinin kış mevsimi öncesi hazırlıklarını tamamlamaları kendi menfaatlerine olacaktır.”
Bacaların geçen yıldan kalan kurumlarla dolu olarak bugüne geldiğini ifade eden Nazlı, zehirlenme ve yangınların çıkmasına davetiye çıkardığını belirtti.
Bacaların temizletilmemesi halinde istenmeyen felaketlere neden olacağını söyleyen Nazlı, “Baca temizliği konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Temizlenmeyen bacalar tam açık olmadığından yanma esnasında oluşan zehirli gazlar bacaların çekmemesi sonucu oda içlerine sızarak zehirlenmelere de neden olmaktadır. Doğabilecek herhangi bir yangın ya da zehirlenmeler sonucu can ve mal kaybının önlenebilmesi için baca temizliği çok büyük bir önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji