YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %1,22
  • BIST
    %-0,06
“Obezite ile Mücadele” kampanyası Yerköy'de başladı

“Obezite ile Mücadele” kampanyası Yerköy'de başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, “Obezite ile mücadele” kampanyası, Yerköy Devlet Hastanesi baştabipliği tarafından uygulanmaya başlatıldı. Aşırı kilo sorunu olan vatandaşlar için “Obezite ile mücadele” kampanyası Yozgat’ta ilk Yerköy’de başlatıldığı bildirdi
14072012obeziteSağlık Bakanlığının başlattığı “Obezite ile Mücadece” kampanyasına Yozgat’ta ilk olarak Yerköy Devlet Hastanesinden destek geldi.
Yerköy Devlet Hastanesi bahçesine kurulumu gerçekleşen spor aletlerinin “Obezite ile Mücadelede” ilçe halkından büyük destek vereceğini ifade eden Başhekim Sayit Usul, “Yerköy İlçe halkımızın kullanımı için spor aletleri yerleştirmiş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu “Obezite ile Mücadele” kampanyasına canı gönülden destekliyoruz.
Halkımızın kullanımı ve sağlıklı yaşamalarına bir katkı sağlamak için dış mekan spor aletlerini halkımızın kullanımına sunduk.
Yerköy’de bu tür aktivite merkezlerinin azlığı nedeni ile büyük ilgi ile karşılaşan spor aletleri, hastanemizde görev yapmakta olan diyetisyen Leyle Yıldırım ile birlikte “Obezite ile mücadelede”, Fiziksel aktivite yetersizliğine neden olabilecek tuzakları temizleyerek çözüm yoluna gidebilmek için kolları sıvamış bulunmaktayız.
Hastanemize kazandırılan bu açık hava spor aletleri de diyette ve zayıflama ihtiyacı olan hemşerilerimize de çok faydalı olacaktır.
Temennimiz tüm parklara yayılmasını, umdumuz açık hava spor aletleri uygulamasının halkımızı sporla buluşturup, sporu sevdireceğimize inanıyorum. Sağlık Bakanlığımızın dikkat çektiği konulardan, Şişmanlık ve hareketsizlik konusunun toplumun gündemine getirilmesi gerekmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini vurgulayan Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, obezitenin tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çekmektedir.”dedi.
Obezite ile mücadelede uyulması gereken kuralları sıralayan Başhekim Usul, şu ifadelere yer verdi.
Usul,  “Sabah tartılıp ölçülen kilo boyun karesine bölündüğünde çıkan sonuç 25’in üstündeyse kilo fazlanız var, 30’un üstündeyse de obezitesiniz demektir. Bu duruma dikkat etmeliyiz.  Kilo verebilmek için günde 10 bin adım atmalıyız. Vücut kitle indeksimiz yüksekse tükettiğimizden daha az kalori almalıyız, tıka basa yememeliyiz.
Piyasada dolaşan bir dolu diyet ve egzersiz önerisi var. Bu diyetler konusunda dikkatli olmalıyız. Tam buğday unundan yapılan ekmek tüketmeliyiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ürünleri ilaç olarak algılamamalıyız. Ek olarak, En etkili ve ucuz sporun tempolu yürüyüştür.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. yerköy belediyesini bu spor aletlerinin olduğu bir yürüyüş parkurununda olduğu bir park istiyoruz sayın başhekime teşekkürler bu konudada belediyeye tavsiyede bulunur teşvik ederse sevinirizz

  2. yerköy futbol stadyumunda çevre yeşillendirilmesi yapılarak bu aletlerden yerleştirilirse çok seviniriz bediyeye duyrulur

  3. hastane degil maşallah spor salonu kardeşim bu işler hastanenin işimi bir başhekim bunlamı ugraşır bırakın herkes işini yapsın obezitele mücadeleymiş başlığa bakarmısınız ben 1982-83 de aşiyan da binerdim o saçdan olan kayıraya şimdi ahmet sadık parkında gidin bakın o parka rezillik içinde bir aile giremiyor o parka herşey ücrete dayanmış akülü araba zıp zıp parası olmayan anneleri gördüm ne rezillik içinde çocuklarını ikna etmeye çalışıyor kimse işi ile ugraşmıyor kimi baş hekim park yapıyor park da kim nedir belli degil beledi,ye başkanın ne işle mesgül bilen yok encümenleri istifa etmiş sözde ücretsizdi bina başına 650 lira su baglantı parası alıyor kardeşim ihaleyi firma yappmış bu nedemek bunun belediye alakası ne KİK yaptıysa bellediyenin bu parası alması anlamsız hadi alındı nerede NASIL HARCANAK biliyorsunuzdur az çok

  4. Başhakimi tebrik ederim Belediyenin yapamadığı bir işi hastane imkanlarıyla yapıyor.Başkana da burdan sormalı parkın yolla alt yapıyla ne alakası var arkadaş.Yerköylü diyorki rumuzlu arkadaş doğru söylemiş.Sadık ahmet parkı resmen rantçıların elinde paran varsa eğlenirsin olmuş.Belediyenin hizmeti nerde yok.kırık dökük salıncaklar kırılmış parçalanmış Allah vermesin yaralanmalara bile sebep olacak kaydıraklar ..uyuma belediye uyuma….her şey alt yapıya bağlanmaz..

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji