YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Oda başkanı Bulut, “Esnafa faiz affı geldi”

Oda başkanı Bulut, “Esnafa faiz affı geldi”

Yerköy Bakkallar Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bulut,  6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un 11 Eylül 2014 tarihindeki Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.
10102014bakkallarSöz konusu kanunla esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarına da ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.
Esnaf ve sanatkarın faiz borçlarının sıfırlanacağını belirten İsmail Bulut, “24 Eylül 2014 tarihi itibariyle TESK’in uygulamaya koyduğu bu düzenlemeye göre, aidat borcu  2014 yılından  önce olanların 31 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar esnaf odalarına başvurularını yapmaları gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın borçları torba yasaya dahil edildi ve 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11 Eylül 2014 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu 31 Ekim 2014 tarihine kadar geçerlidir. Esnaf ve sanatkarımız bunu çok iyi değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.
Başkan Bulut, torba yasa ile esnafa tanınan hakkın bir anlamda can suyu niteliğinde olduğunun altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji