YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Öğrenciler Arasında Ödüllü Satranç Turnuvası Düzenlendi

Öğrenciler Arasında Ödüllü Satranç Turnuvası Düzenlendi

Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen ikinci satranç turnuvası Yerköy İlçemizde gerçekleşti
011202012turnuvaYerköy Anadolu Öğretmen Lisesinin ev sahipliği yaptı satranç turnuvasına, 78 öğrencinin katıldı. Turnuva yaş gruplarına göre minikler, küçükler ve yıldızlar olarak üç kategoride yapıldı.
Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Kız Yurdu Yemekhanesinde gerçekleşen turnuvaya 50 ilköğretim okulu öğrencisi ve 28 Ortaöğretim Okulu öğrencisi olmak üzere toplam 78 öğrenci katıldı.
Yerköy İlçemizde faaliyet gösteren okul öğrencilerinin katılımı ile düzenlene satranç turnuvalarında amaçlarının gençlere yönelik olan bu sporu sevdirmek, düşünme ve karar verme niteliklerini pekiştirerek, hayatlarındaki engelleri bir satranç tahtasındaki gibi düşünerek onlara yardımcı olmasını arzuladıklarını belirten Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Mesut Arslan, “Düşün Düşündür, sloganıyla Yerköy’ümüzde düzenlenen satranç turnuvamız, öğrencilerimiz için çok büyük bir öneme sahiptir. Satrancın kişilerin sağlıklı düşünmesini, yorum ve analiz yapma yeteneklerini geliştirmesine büyük etken sağlamaktadır.
Bunların yanı sıra satranç sporuyla uğraşanların Matematik, Fen Bilimleri gibi alanlarda daha başarılı oldukları gözlerden kaçmamaktadır. Bu sonuç yapılan çalışmalarla da neticesinde kanıtlanmıştır.”dedi.
Gerçekleşen satranç turnuvasında 1inci, 2 inci ve 3üncü olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji