YouTube

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %-1,36
Öğrenciler Nevruzu, Öğretmenleriyle Kutladı

Öğrenciler Nevruzu, Öğretmenleriyle Kutladı

Yerköy ilçemizde, Nevruz Bayramı, Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
23032013nevruzYerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesinde, Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı.
Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Demir ve öğrenciler, okul bahçesinde yakılan Nevruz ateşinden atladı.
Okul Müdürü Demir, yaptığı konuşmada Nevruz Bayramı’nın günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başlamasını ve baharın gelişini ifade etti.
“Orta Asya’da ilk Türk devletlerinden günümüze kadar gelen Nevruz, birçok kültürel zenginliği barındıran, sevgi, saygı ve hoşgörü dokusunda kutlanan önemli bir ortak değerimizdir. Nevruz Bayramı bu topraklarda yüzyıllardır barış içinde yaşayan Türk ve Kürt halkının uzun zamandır devam edip gelen geleneksel bayramlarından birisidir. Nevruz Bayramı milli kültürümüzde baharın müjdecisi gece ve gündüzün eşit olduğu ve tabiatın en adaletli günü olduğu kabul edilir. Türklerin yaşadığı en uzak yerlerde dahi 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli yöresel etkinliklerle kutlanmaktadır.
Tabiat ile iç içe kucak kucağa yaşayan, toprağı ana olarak vasıflandıran düşünce sistemimizde baharın gelişi elbette önemli bir yere sahip olacaktır. 21 Mart bizim geleneklerimizi yansıtan, Türk tarihinde mevcut olan bir gündür. “dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji