YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
Öğrencilerden Pankartlı Eylem

Öğrencilerden Pankartlı Eylem

Yerköy Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle eylem yaptı.
26112013ogrenciNamık Kemal ilköğretim öğrencileri, 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeni ile okul bahçesinde “Çocuk geline hayır, Ailelerimiz! Tek isteğimiz sevgi ve ilgi, Sadece sevgi, Baba ve Anne çocuğunun hakkını önemse” diye sözlerin yazılı olduğu pankartlarla eylem yaptılar.
Okul müdürü Bekir Mahir, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada tüm dünyada çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerinin devam ettiğini bildirdi.
Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hayata geçmesi ile birlikte önemli başarılara imza atıldığını söyleyen Mahir, şu şekilde konuştu;
“Tüm dünyada çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlalleri ne yazık ki devam ediyor. Dünyanın pek çok yerinde yaşanan kötü koşullardan, yetişkinler kadar çocuklar da etkileniyor ve ayrımcı uygulamalar çocukları da mağdur ediyor.
Çocuk hakları; kanunen veya ahlaki olarak tüm dünya üzerinde, çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavram olduğu bilinmektedir.
Bu duygu ve düşünce ile Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Birleşmiş Milletlerce kabul edilişinin 24. yılında tüm dünya çocuklarının aynı haklara sahip olduğunu ve her yetişkinin içinde halen bir çocuk olduğu duygusunu hatırlatarak, bütün çocuklar için savaşın, açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir dünyada yaşamaları özlemiyle tüm çocukları sevgiyle kucaklarım” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Eylem pankartl?

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji