YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Öğrencilere diş fırçalama uygulamalı anlatıldı

Öğrencilere diş fırçalama uygulamalı anlatıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yerköy Toplum Sağlığı merkezi ilçede bulunan öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verdi.
22102014disYerköy Toplum Sağlığı diş hekimleri ve sağlıkçıları, ilçede bulunan okulları ziyaret ederek öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdi, dağıtılan fırçalarla minik öğrencilerin dişlerini nasıl fırçalayacakları uygulamalı olarak anlatıldı.
Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Namık Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikle başlatılan eğitim çalışmasının diğer okullarda da devam edeceğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yerköy’de de eğitim verildiğini ifade eden Dr. Uyar, öğrenciye florjel uygulanmasının yapıldığını söyledi.
Diş çürüklerinin çocukluk döneminde başlayıp, hayat boyunca devam eden bir hastalık olduğuna, ifade eden Dr Uyar, şunları kaydetti:
“Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yozgat İl Merkezi, Sorgun İlçesi ve Yerköy İlçemizde koruyucu ağız diş sağlığı programı yapılmaktadır.
Program kapsamında Yerköy ilçemizde 10 ilkokulumuzda yaklaşık 530 ilkokul 1.sınıf öğrencimize diş fırçası dağıtılıp, florjel uygulaması yapılarak oral hijyen eğitimi verilmektedir. Bu program kapsamında çocuklarda yeni çürük oluşumunun engellenmesi, başlangıç çürüğünün durdurulması, diş fırçalama alışkanlığının kazanılması ve çocuklarda sıkça karşılaşılan diş hekimi korkusunun giderilmesi amaçlanmaktadır.Günümüzde diş çürüklerinden korunmada en etkili yöntemlerden biri de florür kullanımıdır. Bu kapsamda ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine üçer ay ara ile florjel uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanması hem de diş bakımı ve sağlığı konusunda eğitilmesi amaçlanmıştır.”
Programa katılan diş doktorları, öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yaptı. Daha sonra ise çocuklara diş fırçası dağıtılarak, doktor ve öğrencilerin yardımı ile çocukların dişlerini nasıl fırçalayacakları uygulamalı olarak anlatıldı.
.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji