YouTube

  • DOLAR
    %0,69
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %-0,06
Öğrencilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Öğrencilere Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), öğrencilere “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” konusunda konferans verdi
25022013maddeRehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Mustafa Yılmaz, Gençlerin sosyal, kültürel faaliyetlere katılımlarının sağlanarak kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla madde kullanımı ve bağımlılığını önleme, bağımlılık yapıcı maddelerin zararları konularında çeşitli bilgiler verdi.
Yerköy 80. Yıl Orta Okulunda öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenen konferansta,  Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Mustafa Yılmaz, slayt gösteri eşliğinde “Madde Bağımlılığı ve Sigara” konulu seminer verdi.
Madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, bağımlık süreci, bağımlı olanların kaybettikleri, bağımlı olmayanların kazandıkları, bağımlılık yapan maddelere temas yaşı, sigara ve alkolün zararları, alkolün trafik kazalarına olumsuz etkileri, tedavi merkezleri, gibi konularda bilgiler verilirken; bağımlılığın bir süreç olduğu hatırlatılarak, bu sürecin uzayan giden bir yola benzediği ve başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerden kurtulmak için bu yolda fazla mesafe gidilmeden dönülmesi gerektiği vurgulayan Rehber Öğretmeni Yılmaz, “Küresel bakış açısıyla bugün, madde kullanımı bireyin kendini köleleştirdiği bir durumdur. Bağımlılık; bireyle madde arasında kurulan ve bir süre sonra bireyin özerkliğini ve özgürlüğünü ortadan kaldıran bir sürece ulaşmaktadır.
İnsan tutum, davranış ve duyumsaması üzerindeki yıkıcı etkileri nedeniyle birey seçtiği nesne karşısında çaresiz bir köle haline gelmektedir. Toplum bu hale gelmiş bireyin katkılarından, gücünden, emeğinden ve daha önemlisi bireyin kendinden yoksun kalmaktadır. Yeryüzünde pek çok ulusun ve geniş bir nüfus grubunun bu etki ile sarsıldığını var sayarsak, tüm toplumların hangi boyutta kayıplara uğrayacağını kolayca çıkarabiliriz. Çağımızın en önemli sorunu olarak tanımlanan madde kullanım ve bağımlılığı, uluslar arası düzeyde tüm toplumları da, etkisi altında bulundurmaktadır. Bu durum, devletlerin önlem ve politikalarında öncelikli ve ortak ele alınması gerektiren bir konu haline gelmektedir. Dolayısıyla yalnızca bu konuya bağlı ortak ülkeler arasında ciddi bir işbirliğinin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
Ülkemizdeki uyuşturucu madde kullanıcılarının sayısının tespitine yönelik olarak bilimsel bir çalışma gerçekleştirilmemiştir. Kullanıcıların durumunun tespiti için polis kayıtlarına bakıldığında, önü alınamaz bir boyutta olmadığı görülmektedir. Ülkemizde uyuşturucu kullanımı suçundan yakalanan şahısların sayısı gün geçtikçe artmakta ise de, bölge ülkelerine göre bir karşılaştırma yapıldığından ülkemizde uyuşturucu madde bağımlı sayısının oldukça düşük olduğu görülmektedir.”dedi.
Okulu öğrencilerinin madde bağımlılığından ve sigaradan uzak tutabilmek için bilinçlendirme çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, konferansta, “Madde bağımlılığı nedir? Madde bağımlılığına iten sebepler nelerdir? Madde bağımlılığından kurtulmak için neler yapmalıyız? Madde bağımlılığının hücre üzerindeki etkisi nasıl olur ve nasıl başlar? Kendimizi korumak için neler yapmalıyız? Konularında öğrencileri bilgiler verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji