YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
Öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları öğretiliyor

Öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları öğretiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde 2011 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen, “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Yerköy TOKİ İlköğretim okulu öğrencilerine unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları öğretiliyor.
02062015meb2İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, okulların toplum hizmetine açılması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve düzenlenmesi amacını taşıyan proje kapsamında TOKİ ilköğretim okulu bahçesinin bir kısmına oyun çizgileri çizildiğini söyledi.
Beden eğitimi dersi ve teneffüs saatlerinde öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilen oyunların geleceğe aktarılması amaçlandıklarını söyleyen Yavuz,  şu açıklamalarda bulundu:
“Yerköy TOKİ İlkokulu ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında okulda öğrencilerin ve mahallede oturan çocukların oynamaları, vakit geçirmeleri, psikomotor becerileri kazanmaları ve unutulmuş oyunları öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaçla; sınıf öğretmeni Necip Ünal başkanlığında Rehber Öğretmen Elif Zengin ve Özel Eğitim Öğretmeni Deniz Gök tarafından okul bahçesine ‘Köşe Kapmaca, Seksek, Salyangoz Seksek, Çoklu Seksek, Yılanlı Seksek, Yakan Top, Pusula, Dama, Yağ Satarım Bal Satarım’ gibi oyun alanları tasarlanarak çizme ve boyama işlemleri yapılmaktadır. Bu sayede öğrencilere teneffüslerde daha güzel vakit geçirme imkanı sağlanmakta, öğrencilerin ve mahallede oturan çocukların okula karşı bakış açısı değiştirilmekte, çocukların ve velilerin okulda daha fazla zaman geçirmeleri sağlanmaktadır” dedi.
Okul Müdürü Zafer Tan ise, projeyi okullarında faaliyete geçirmeleri ile birlikte öğrencilerin oyun çizgilerine rağbet gösterdiklerini belirterek: “Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan oyun çizgileri faaliyete geçmesi ile birlikte öğrencilerimizi beden eğitimi derslerinde ve teneffüs aralarında çizilen oyunları oynayarak eğlenceli dakikalar geçirmektedir. Çocuklarımızın sokakta oynaması zorlaşıyor. Biz de sokakta oynayamayan, arkadaşlık kuramayan çocuklar okulda arkadaşlık kursunlar, oyunlarını güzelce oynasınlar diye bir parkur çizdik” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji