YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-1,37
Öğrencilere yönelik tanıtım programı düzenlendi

Öğrencilere yönelik tanıtım programı düzenlendi

Yozgat Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu arasında “Kurumlar Arası Koordinasyon ve İşbirliğinin Sağlanması” amacıyla öğrencilere yönelik tanıtım programı gerçekleşti.
17122015gaziSosyal güvenlik bölümü öğrencilerinin mesleki tecrübe edinmesi amacıyla uygulanan programın devam edeceği bildirildi.
Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencilerinin mesleki tecrübe edinmeleri amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliği ile düzenlenen eğitim programının ilk bölümü dün yapıldı. SGK İl Müdürü Nejat Deniz, Yerköy Adalet MYO Müdürü Recep Temel, kurum müdür yardımcıları, öğretim görevlileri ile öğrencilerin katıldığı ilk gün programında SGK’nın tanıtımı yapıldı.
SGK Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Temel, Yozgat’ta ilk defa gerçekleştirilen bir çalışma ile Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencilerinin teorik olarak mesleklerini yerinde öğrenme fırsatı bulacaklarını söyledi.
Kamunun hizmet sektörü alanında ara elaman ihtiyacının yüksek düzeyde olduğu gerçeğini hatırlatan Temel; “Bu münasebetle okulumuzda teorik anlamda yetiştirmeye gayret ettiğimiz öğrencilerimizin birebir hizmet edecekleri alanlarda fiilen sürecin nasıl işlediğini görmeleri hem kamu sektörünün hizmet üreten birimlerinde geleceğe dönük nitelikli ve hızlı hizmet üreten kadroların oluşmasına sebep olacağı aşikar. Bunun bilinci içerisinde okulumuzda müfredat bağlamında sosyal güvenliğin teorik alt yapısını öğrencilerimize verirken acaba bunun pratiğinde neler olabilir, öğrencilerimiz çalışacakları kurumlarda nasıl bir iş ortamı ile karşı karşıya gelecekler veya bu kurumların idarecilerin onlardan beklentileri nelerdir, bunları nasıl kendilerine aktarabiliriz diye düşünürken SGK İl Müdürümüz Nejat Bey’le bu meseleleri değerlendirdik. Ve bundan sonraki süreçte muhtemelen belirli zamanlarda değişik öğrenci grupları ile sektörün sosyal güvenlik alanındaki çalışmalarının nasıl işlediğini ve onların bizatihi işin içerisine girmeden önce deneyim sahibi olarak sürece dahil olabileceklerini sağlamak adına programlar icra edeceğiz” dedi.
Yüksek okul bünyesinde adalet programı ile ilgili bölümün de bulunduğunu hatırlatan Temel, Perşembe günü Cumhuriyet Başsavcısının da nezareti ile bölüm öğrencilerine uygulamalı eğitim gerçekleştireceklerini söyledi.
“Teorik alt yapı evet çok önemli ama hep şikayet ettiğimiz okuldan gelen öğrencilerimizin maalesef fiili anlamda bilgilerinin yetersiz olduğu” diyen Temel, şöyle konuştu:
“Yani okulla iş kurumlarının birlikte çalışması gerektiği. Bu Türkiye’de alt yapısı oluşmuş bir bilinç ama hayata geçirilmesi gerekiyordu. İlk adımı atmış olduk, ümit ediyorum bundan sonra daha düzenli şekilde çalışmalar gerçekleştireceğiz.
Yozgat’ta böyle bir  çalışma ilk defa gerçekleştiriliyor. Bu vesile ile sürecin nasıl gerçekleşeceğini görmüş olacağız. Ama ümitvarız, zaten arzulanan bir çalışmaydı. İlk ayağında servislerin işleyişinin öğrenciler tarafından bizatihi yerinde görülmesi daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bir sunum gerçekleşecek. İlk aşaması bu çerçevede olacak. İlerleyen aşamalarda biraz daha teknik olarak bilgilendirme sürecinin nasıl yapılacağını mütalaa ederek göreceğiz.
Sosyal Güvenlik programımızda birinci ve ikinci öğretimimiz olmak üzere birinci ve ikinci  sınıfta toplam 200 öğrencimiz var. Her yıl öğrenci kontenjanımız YÖK’ün belirlediği kontenjan oranında oluyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nejat Bey’e göstermiş olduğu misafir perverlikten ve bunun yanı sıra hadiseye sıcak alakasından dolayı son derece teşekkür ediyorum.”
Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan gelen 30 öğrenciye ev sahipliği yapan SGK İl Müdürü Nejat Deniz de açıklamasında şunları söyledi:
“ Bu gün itibari ile 30 öğrencimiz geldi. Öncelikli olarak kurumumuzu tanıtacağız. Servislerimizi tanıtarak o servislerimizde neler yapıyoruz Sosyal Güvenlik olarak onları kısa kısa aktaracağız. Daha sonra hazırladığımız sunumları izlettireceğiz. Her zaman bu tür eğitim programlarının yanında ve destekçisi olacağız. Önemli olan öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında katkı sağlayabilmektir” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji