YouTube

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %-0,28
  • BIST
    %-1,22
Öğretmenler, Öğrencilere Aşure İkram Etti

Öğretmenler, Öğrencilere Aşure İkram Etti

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 80.Yıl Orta Okulu öğretmen ve idarecileri tarafından “Muharrem Ayı” dolayısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Geleneksel Aşure Günü’nde bin öğrenciye aşure ikram edildi
30112012asure1Aşure ikramına öğrencilerin yanı sıra Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın katıldı.
Yerköy 80. Yıl Orta Okulu Müdürü Bilal Özcan aşure dağıtımı programında yaptığı açıklamada Muharrem Ayı’nın Allah’ın Ay’ı olarak isimlendirilen mübarek ve Bereketli bir Ay olduğunu söyledi.
Özcan, “Bu mübarek ayda geçen sene olduğu gibi hem kendi okulumuza hem komşu okula aşure ikramımızı yaparak geleneksel hale getirdik. Geleneklerimizde yer alan ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan aşure gününü gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği düzenli olarak gerçekleştirerek kurumsal bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi
Öğrencilerin ve velilerin aşure dağıtımından oldukça memnun olduğunu ve hafta boyunca Muharrem Ayı ve aşure hakkında bilgilendirildiğini vurgulayan Okul Müdürü Özcan, “Dini ve milli değerlerimizi koruma ve bunları yeni nesile aktarma gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerin hem bilgi hem de kültürel boyutta kazanacakları çok şey olduğuna inandığımız için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimizin tüm finansmanını karşılayarak yaklaşık bin kişiye aşure ikram etmemizde yardımcı olan öğretmen arkadaşlarıma ve bizi kırmayıp etkinliğimize katılan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.
İnşallah daha nice etkinlikleri böyle dayanışma ve paylaşma içerisinde gerçekleştiririz. Bu vesile ile Muharrem ayının ilçemize, ilimize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Aşure dağıtımında, Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz tarafından öğrencilere ve öğretmenlere tek tek aşure ikramında bulundular.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji