YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,59
Öğretmenlere, “Diyabet ve Obezite ile Mücadele" Konferansı verildi

Öğretmenlere, “Diyabet ve Obezite ile Mücadele" Konferansı verildi

Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi, Okul Müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik “Diyabet ve Obezite ile Mücadele” konferansı düzenledi
14112012diyabetYerköy 80. Yıl Orta Okulu Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Ali Alparslan Uyar, Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve çok sayıda rehber öğretmeni katıldı.
Yerköy 80. Yıl Orta Okulu Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, Yerköy ve köylerde bulunan Okul Müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik verilen “Okulda Diyabet ve Obezite ile Mücadele” konferansında konuşan Toplum Sağlığı Merkez Doktoru Yağmur Ünsal, son yıllarda beslenme alışkanlıklarının bozulması fiziksel aktivite yetersizliğine bağlı olarak obezite sıklığında ciddi artış görüldüğünü ifade etti.
Doktor Ünsal, “Diyabet ve Obezite ile Mücadelede” öğrencilere önem verdiklerini söyleyerek, geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin sağlıklı beslenmeleri ile çeşitli hastalıkların gündem dışı kalabileceğini ve sağlıklı gençlere ülkenin emanet edileceğini belirtti.
Ünsal, “Diyabetin ve obezite insan sağlığını olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Günümüzde çocuklarımızı çok fazla etkilemektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye uyulması gerekmektedir. Diyabetin ve obezite mücadelede hazır gıdalardan uzak durulması gerekilmelidir.
Özellikle çocuklarımızı asitli içecekler, cipsler, kızartmalar çocukların sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Doğal olan gıdalar, Seçilmeden yenen her türlü yemek, bol meyve sebze çocuklarımızın sağlığı için önemlidir.”dedi.
Ünsal, Öğretmenlerin edindikleri bilgileri öğrencileri ile paylaşarak. Böylece öğrencilerin diyabet ve obezite hakkında bilinçlenmesi sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji